Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets a szerb Nikola Jokic fantasztikus teljesítménye ellenére kikapott a Phoenix Suns vendégeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati elődöntőjében, így 2-2-re áll a négy győzelemig tartó párharc. A kiélezett mérkőzésen a szerb sztár kisebb incidensbe is került a Suns tulajdonosával, Mat Ishbiával.

Az eset a negyedik meccs második negyedében történt, mikor a Suns játékosa, DeAndre Ayton a nézők közé zuhant egy blokkolás után, a labda pedig éppen a Suns pálya szélén ülő tulajdonosához, Mat Ishbiához került. Jokic gyorsan játékba akarta hozni a labdát, de az ellenfél tulajdonosa nem sietett a segítségére, Jokic emiatt meglökte, majd egy másik szurkolót is lökdösni kezdett. A Denver sztárkosarasa sportszerűtlen magatartás miatt kapott egy technikait kapott.

A meccs után a Phoenix Suns tulajdonosa nem volt hajlandó kommentálni az incidenst, Jokic azonban a ligát kritizálta.

– mondta Jokic.

Kérdéses, hogy az NBA hogyan szankciónálja majd ezt az esetet, amikor egy játékos és egy tulajdonos között történt incidens. A CBSSports szerint a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a liga pénzbüntetéssel sújtja majd Ishbiát, aki megzavarta a játék menetét azzal, hogy nem adta vissza Jokicnak a labdát.

Nikola Jokic elkéri a labdát a Phoenix Suns tulajdonosától, Mat Ishbiától, aki nem siette el azt visszaadni Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Christian Petersen

Az előző két szezon legértékesebb játékosának választott Jokic egyébként 53 pontot dobott, és kiosztott 11 gólpasszt is, ezzel ő lett az első center az NBA történetében, aki a playoffban egy meccsen legalább 50 pontot és 10 gólpasszt elért. A 129-124-re diadalmaskodó Phoenixben Devin Booker és Kevin Durant egyaránt 36 ponttal zárt.

A másik vasárnapi összecsapáson a Philadelphia 76ers hosszabbítás után 116-115-re nyert otthon a Boston Celtics ellen, a 42 pontos James Harden 18 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes triplát, amellyel csapata 2-2-re egyenlített keleti elődöntőben.