Cristiano Ronaldo csak szenvedett és a fejét fogta az újabb gyengén sikerült meccsén

al-Nasszr, foci, Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) looks on during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Al-Khaleej at the al-Awwal Park Stadium in the Saudi capital Riyadh on May 8, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
A szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Cristiano Ronaldóval felálló al-Nasszr hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az al-Khaleej csapatával.

Az ötszörös aranylabdás portugál focista a szezonban a 13. bajnoki mérkőzésén lépett pályára azok után, hogy a csapata és saját maga is a legutóbbi, április végi meccsén szakította meg a hosszú eredménytelenségi sorozatát. Az előző héten az al-Nasszr nem lépett pályára, a listavezető al-Ittihad azonban igen, ám Ronaldóék szerencséjére az éllovas nem tudta tovább növelni a hárompontos előnyét a tabella élén.

A kiesés elől menekülő al-Khaleej elleni mérkőzés azonban nem indult jól a rijádi csapatnak, amely már a 4. percben hátrányba került Cristiano Ronaldo honfitársa, Fabio Martins góljával. Az egyenlítésre a 17. percig kellett várni, amikor egy szöglet után Álvaro González csúsztatott a kapuba. A szünetig aztán nem változott az állás, noha az al-Nasszr minden statisztikai mutatóban jócskán felülmúlta az ellenfelét.

Cristiano Ronaldo próbált harcolni, de mindhiába Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A hatalmas hazai fölény a második félidőben is jelen volt, az al-Nasszr rengeteget próbálkozott, de

a legtöbbször a kaput sem találta el, ahogy az a játékrész elején lesgólt szerző Ronaldónak a legnagyobb, egy cselsorozat után bemutatott lövésénél sem sikerült a 80. percben.

Az eredmény a tízperces hosszabbításban sem változott, a rijádi együttes pedig értékes pontokat veszített.

A döntetlennel négy fordulóval a bajnokság vége előtt az al-Nasszr lemaradása 5 pont a hétfőn este magabiztos győzelmet arató al-Ittihad mögött a tabella élén.