Június első hétvégéjén rendezik meg a Tokaji Bornapokat

Bornapok_A3_Kossuth tér
Bornapok_A3_Kossuth tér
Vágólapra másolva!
A Kossuth tér lesz a központi helyszíne a június 2-án, 3-án és 4-én megrendezésre kerülő nyárindító programnak. A fesztivál a tavalyelőtt útjára indított koncepció mentén (a Kulturális Központ koordinálásában) az összefogás jegyében zajlik a tokaji aszú névadó városában, a 950 éves Tokajban.
Vágólapra másolva!

A 950 éves Tokaj a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa, a magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.

A nyár első hétvégéjén tartandó rendezvény továbbra is díjtalan, csupán néhány programra kell külön belépőjegyet váltani, ami miatt érdemes előre tájékozódni.

A Bornapok programja Forrás: Bornapok

A rendezvény központi helyszíne a Kossuth tér lesz, ahol a nagyszínpadot is felállítják. Itt lesz a Polgármesterek borának átadó ünnepsége (szombaton 14 órától). Ezt követően lesz az eredményhirdetése annak a rajz, és fotópályázatnak, amelyet általános és középiskolás tanulók készítenek a 950 éves Tokaj tiszteletére.

Ami pedig a zenét illeti, alapvetően a jazz műfajban lesznek koncertek a három nap alatt.

Mások mellett koncertezik a Polip Band, a Star Deluxe, a Melounge, a Pop Secret Band, a Mentha Project. Fellépnek nyíregyházi színészek is (Nagyidai Gergő, Munkácsi Anita, Kosik Anita, Rák Zoltán) Ma éjjel önről álmodtam megint... című szórakoztató műsorukkal.

A főtér utcáin „gasztrosétány" lesz – árusokkal, kézművesekkel –, ahol kiváló borokkal is várják majd az érdeklődőket, akik a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatnak – („stílszerűen") 950 logóval ellátott - fesztiválpoharat.

A kiállító borászatok: Angyal Borászat, Ászok Borház, Benkő Borház, Budányi Pincészet, Csubák Családi Pincészet, Ducsai János Pincészete, Frikker Pince, Grand Tokaj, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló, Götz Pincészet, Kései Pincze, Kiss István Pincészete, Majoros Borászat, Paulay Borház, Péter Pince, Royal Tokaji, Tibor Családi Szőlőbirtok, Szerelmi Pince.

A rendezvény központi helyszíne a Kossuth tér lesz, ahol a nagyszínpadot is felállítják. Itt lesz a Polgármesterek borának átadó ünnepsége Forrás: Bornapok

A Bornapokhoz idén is számos partner csatlakozott az összefogás keretében. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát.

A borkóstolók és a vezetett pince-, illetve dűlőtúrák mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezetekben is részesülhetnek a fesztiválozók.

Nagy erőkkel, változatos programokkal készül az Antalóczy Pince, a Baz Beer Tokaj, a LaBor Kvartély, a 40 éves Hímesudvar, az Óvárborozó, a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pince, a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház, a Prés Borbár, és további helyszínek.

A három nap alatt az egész városban lesznek kisebb és nagyobb színes programok, amelyek a városnéző sétavonattal könnyen elérhetők a közönség számára, írták a közleményben.