Elon Musk újabb ötletet valósíthat meg a Twitteren: jöhet a randitámogatás

twitter, nő,
Vágólapra másolva!
Elon Musk a Twitter vezetőjeként egyik utóbbi nyilatkozatában elárulta, hogy egy randi applikáció lehet a közösségi platformjának legújabb fejlesztése - írja a Fox.
Vágólapra másolva!

A Tesla, a SpaceX és a Twitter milliárdos vezérigazgatója kifejezetten érdekes ötletnek tartja, hogy a közösségi platformjának keretein belül egy társkereső alkalmazás működjön, amely talán a Twinder nevet kapná.

A fejlesztéssel Musk szerint akár újabb munkahelyek is léterjönnének.

Az ötletre vonatkozó pályázatot Steven Mark Ryan technológiai és pénzügyi videókat gyártó tartalomkészítő és Youtuber nyújtotta be. Ryan azzal a kérdéssel fordult a közösségi platformon Musk felé, hogy a Twitter mikor vezet be egy társkereső funkciót,

azt állítva, hogy egy opt-in alkalmazás a Twitteren messze felülmúlná a konkurens társkereső alkalmazásokat,

és potenciálisan megoldaná a fejlett országok csökkenő termékenységi arányát. Szerinte ugyanis az app megmentheti az emberiséget a kihalástól.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Daniel Krason

"Egy egész videót tudnék készíteni arról, hogyan működne ez az opt-in app, és miért lenne tízszer jobb, mint a hagyományos társkereső appok. A Twinder hatalmas lenne."

A férfi a tweetjében az ötletének alátámasztására Musk egy hipotézisét idézte, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a skandináv országokban csökkenő termékenységi arányszám miatt kihalhat az emeriség.

A Twitter vezér erre röviden így reagált:

Nem ez volt az első alkalom, hogy Musk - akinek különböző kapcsolataiból tíz gyemreke van - a népesség csökkenéséről tweetelt. 2021-ben a népesség összeomlását nevezte az emberiség jövőjét fenyegető "legnagyobb kockázatnak", miután a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Covid-19 világjárvány hozzájárult a születésszám csökkenéséhez az Egyesült Államokban.

Elképzelhető azonban, hogy Musk-ot nem a fenti cél vezérli, amikor komolyan elgondolkodik egy ilyen gigantikus fejlesztésen. Sokkal valószínűbb, hogy a profit és a konkurencia kiütése vezérli, hiszen legnagyobb riválisa, Mark Zuckerberg már előrukkolt a társkereső alkalmazás ötletével, amit Facebook Dating néven be is vezetett.