Vágólapra másolva!
Amennyiben a Ferencváros labdarúgócsapata sikerrel veszi a Bajnokok Ligája selejtezőjének első két körét, akkor a harmadik fordulóban is kiemelt lehet.

Az ulloi129.hu beszámolója szerint mivel a matematikailag már eldőlt, hogy a kolozsvári CFR nem nyerheti meg a román bajnokságot, a magyar bajnok Ferencváros kiemelt lesz a Bajnokok Ligája selejtezőiben, így jobb esélyekkel versenyezhet a főtáblára kerülésért. A kolozsvári klub UEFA-koefficiense - amely az előző öt év európai kupaszereplése alapján áll össze - (27.5) a Fradiénál (27) magasabb lett volna, ám az aranyért versenyben maradó Farul Constantáé (4.1) és a FCSB-é (11) is alacsonyabb.

A magyar bajnok UEFA-koefficiense nemcsak a legmagasabb lesz a BL-selejtező első fordulójában érdekelt csapatoké között, hanem elég erős ahhoz is, hogy az első két után már a harmadikben is kiemelést érjen.

Ehhez elsősorban az kell, hogy eljusson odáig a Fradi, illetve hogy a rájátszásba jutó nyolc csapat közül legalább a negyediknek kellene lennie.

Kiemelt lehet a Fradi a BL-selejtezőben Fotó: Polyák Attila - Origo

Ugyanakkor a nem kiemelt ellenfelek között már az első körben is vannak kemény ellenfelek, mint például a lengyel bajnok Raków Czestochowa, vagy a svéd bajnok Häcken. Bár a BL-selejtezőben induló csapatok teljes listája egyelőre még nem ismert, de már bekerült a kalapba a feröeri és a grúz bajnok is. Eredmények manipulálása miatt a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk helyett a BATE került be a mezőnybe, ráadásul kiemeltként, ami vélhetően azt jelenti, hogy a szlovén Olimpija Ljubljana nem lesz kedvezményezett, vagyis akár a Ferencváros első ellenfele is lehet a selejtezőben. Tehát az esetleges kiemelt státusz ellenére is kaphat kőkemény ellenfeleket a magyar bajnok.

A Ferencváros a legutóbbi kiírásban nyolcaddöntős volt az Európa-ligában, de korábban szerepelt a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben is.

A kvalifikáció sorsolására június 20-án kerül sor. Az első mérkőzéseket majd július 11-12-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.