Kiderült, ki az orvos, aki szexért cserébe írt fel tiltott szert egy magyar sztármodellnek

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt szexet ajánlott egy fogyasztó gyógyszer felírásért egy sokat vetkőző, ismert magyar szupermodell egy 48 éves nyíregyházi orvosnak. Az orvosnak a gyógyszer felírására nem volt jogosultsága, ellenszolgáltatásként  pedig elfogadta a hölgy szexuális ajánlatát - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint az aktus meg is történt, így a párosra a múlt héten lecsaptak.

A Blikk kedden megtalálta a doktor otthonát, ahol a férfi felesége nyitott ajtót. Nyilatkozni nem akart, de kiderült, hogy lejaratásnak gondolja az ügyet, és kiáll a férje mellett.

A 48 éves orvost vesztegetés elfogadásával, míg a 43 esztendős, budapesti modellt vesztegetéssel gyanúsítják. Vallomást egyikőjük sem tett, nem lehet tudni, hogyan buktak le.

- mesélte a Blikknek egy, a családhoz közelálló, jól értesült forrás, majd folytatta:

A Blikk információi szerint múlt szerdán reggel hétkor jelentek meg a doktor házánál a rendőrök, akik civil ruhában és sárga mellényben csöngettek. A kameráján kinéző lakók először azt hitték, a kertészek érkeztek meg hozzájuk.

A Blikk úgy tudja, a férj azzal nyugtatta a feleséget, hogy csak a receptírást ellenőrzik. Két órát töltöttek náluk, miközben átkutatták az egész házat,

a családfőnek pedig még a legálisan, vadászatra tartott fegyverét is meg kellett mutatnia.

A rendőrök összesen heten érkeztek, és a ház mindhárom kijáratát elállták. A férfit ezután a magánrendelőjéhez vitték, majd

a kapitányságon rabosították, ám végül nem tartották bent, szabadon távozhatott.

A több szakvizsgával is rendelkező, közismert szaktekintély

kamarai tagságát a közelmúltban a saját kérésére felfüggesztették, de szabadon praktizálhat.

A Blikknek telefonon sikerült elérnie az orvost, de nem akart beszélni a történtekről.

A lap kereste a modellt is, aki szintén nem kívánt nyilatkozni: mint mondta,

nem tud róla, hogy bármilyen ügy résztvevője lenne.

A nyomozás adatai szerint a nő március 6-án felvette a kapcsolatot a háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatást ajánlott fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy – cukorbetegeknek való –

gyógyszert, amelynek a mellékhatása fogyást okoz, s aminek adagja 35 ezer 800 forint.

A gyanú szerint az orvos – mint jogtalan előnyt – a nő ajánlatát elfogadta, bár nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult.

A gyógyszert – normatív támogatott formában – e-receptre felírta, amit másnap ki is váltottak. A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták a készítményt.