Vallomást tett egy nyugdíjba vonult ékszertolvaj

Ékszerlopás, lopás, rablás, illusztráció
Thief stealing jewellery
Vágólapra másolva!
Egy amerikai ékszertolvaj bevallotta, hogy több mint 300 lopásban vett részt, és összesen mintegy 300 millió dollárt keresett, mielőtt a rivális banda halálos fenyegetései miatt nyugdíjba vonult - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A korábbi ékszertolvaj azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezte, amikor a páncélszekrények feltörésével azonnal milliomossá vált.

A névtelenségbe burkolózó bűnöző, aki elmondása szerint "erős maffiahatás" alatt nőtt fel, mintegy 300 nagyszabású bűncselekményben vett részt.

Akciói során pedig általában három és ötmillió dollár közötti összegre tett szert.

A férfinak szenvedélyévé vált a lopás, egy szindikátus tagjaként aktív bűnözői tevékenysége során nagyjából 300 millió dollárt zsebelt be.

- mesélte a Vice magazin újságírójának.

A bűnöző hamar beleszokott a gazdagságba, a fényűző életmódba, és villámgyorsan elköltötte a rabolt vagyont, majd tizenöt év börtönbüntetéssel fizetett a bűneiért.

Az élet furcsa fintora, hogy ezzel az ítélettel megmentették őt egy sokkal rosszabb kimeneteltől.

Nem sokkal azelőtt ugyanis, hogy New York állam északi részén egy szigorúan őrzött börtönbe került, két másik bűnöző csapdába csalta és megkötözte. Súlyosan bántalmazták, amíg el nem árulta, amire kiváncsiak voltak.

A képen nem a nevezett bűnöző szerepel Forrás: AFP/Science Photo Library/Igor Stevanovic

A gengszterek, akik az ékszertolvaj egyik ellenségének dolgoztak, életben hagyták, hogy ellenőrizzék, igazat mondott-e. Ezalatt a férfinak sikerült kiszabadulnia és kereket oldania. Mielőtt azonban bosszút állhatott volna fogvatartóin, a rendőrség elkapta a feltételes szabadlábra helyezés megsértése miatt, és végül hosszú börtönbüntetést kapott.

Most, évekkel azután, hogy jó útra tért, bevallotta, hogy még mindig hiányzik neki az ékszerrablás adrenalinlökete, és nem tud úgy elmenni egy ékszerbolt előtt, hogy ne érezne késztetést annak kifosztására.