Németh Szilárd: Brüsszel ezt hazudta az európaiak képébe

rezsicsökkentés, Németh Szilárd, energia, háború, rezsi, interjú
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az energiaellátásról, a Magyarországra szállított ukrán hadifoglyokról, valamint a birkózásról.
Vágólapra másolva!

A politikus legelsőként az energiahelyzetről beszélt, megemlítve, hogy a legtöbb problémát továbbra is az elhibázott brüsszeli szankciók okozzák. Ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy Brüsszel az európaiaknak a képébe hazudta, hogy a szankciók hatásosak lesznek, Oroszországot térdre kényszerítik, és így elérhető a béke. Mára az is bebizonyosodott, hogy a tizenegyedik szankciós csomag sem érte el azt a hatást, amiről Brüsszel beszélt.

Erre a helyzetre a magyar kormány egyértelmű választ adott, ahogy a háborúból, úgy az európai szankciók hatásaiból is ki kell maradni, mert látszott az is már az elmúlt évben, hogy az európai emberek mennyire megszenvedték az elhibázott szankciós politikát. Németh Szilárd beszélt még az orosz-ukrán háború kapcsán a Magyarországra szállított ukrán hadifoglyokról, akiknek az ügyében nagyon sok támadás éri az országot.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.