Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Amikor már elhitte a budapesti maffiózó, hogy őt nem lehet elfogni, lecsaptak a bandájára

Vágólapra másolva!
2020-ban kezdtek el nyomozni G. Igor és társai ellen. Az akkor 33 éves magyar-horvát kettős állampolgárságú férfiről kiderítették, hogy egy jól felépített droghálózatot vezet. A bűnbanda szerb kapcsolatokon keresztül jutott hozzá a marihuánához, aztán azt esetenként más anyagokkal vegyítve adták tovább, főleg Budapesten. Egy titkosított, internet alapú programon keresztül tartották a kapcsolatot. Olyat, amit alvilági körökben nemzetközi szinten is bizalmasan kezeltek. 
Vágólapra másolva!

A banda feje az applikációban olyan szinten bízott, hogy még külföldi kapcsolatainak is azt hangoztatta, láthatatlanná vált ezáltal a világ számára. Piramisát úgy irányította, hogy még a kábítószerhez sem kellett hozzáérnie, csak eltenni a rengeteg pénzt.

Forrás: Police.hu

Hogy minél nagyobb hasznot zsebeljenek be, a külföldről behozott, olcsó, amúgy sem prémium minőségű marihuánát volt, hogy új pszichoaktív anyaggal keverték. Ezután a hálózat alsóbb szinten lévő tagjai nagykereskedelmi mennyiségben, 10-50 kilónként adták el.

Ez az utcára kerülő szer, még az úgynevezett prémium minőségű kábítószernél is sokkal veszélyesebb. Ezek nagy mennyiségű fogyasztása akár szívleálláshoz is vezethet.

A bandában mindenkinek megvolt a feladata voltak beszállítók, raktárosok, mások a porciózásért feleltek, és persze volt, ai a terjesztésért.

A gépezet addig olajozottan működött, míg 2021. januárjában le nem csapotak rájuk a rendőrök.

A dílereket épp egy drogügylet lebonyolítása közben fogták el Budapesten, a XIII. kerület egyik társasházának mélygarázsában. Ott, ahol a kábítószereket ideiglenesen deponálták addig, amíg azokat tovább nem adták.

Forrás: Police.hu

A titkosnak hitt rejtekhelyen 22 kiló marihuánát foglaltak le. A szervezethez köthető további tárolóhelyek 59 kiló marihuána és 200 gramm kokain került elő, de találtak fegyvereket is.

A banda tagjaitól a nyomozók lefoglaltak 153 millió forintot, 210 ezer eurót és 53 millió forint értékben luxusautókat.

Forrás: Police.hu

Az összehangolt és a jelentős erőket mozgósító akció ellenére a bandavezérnek sikerült megszöknie.

Fel is került a TOP 50-es hazai bűnözők listájára. Végül Montenegróban fogták el.

Forrás: Police.hu

A férfi a nemzetközi alvilágban betöltött magas szintű pozícióját mutatja, hogy a montenegrói börtönből irányítva próbálta megszervezni szökését. Tervét azonban a magyar rendőrök meghiúsították, és 2022 hozták haza Magyarországra.

A banda tagjai ellen napokon belül vádat emelhetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről