Mire készül Alex Soros, az új Keresztapa?

Alex Soros, Soros György, Soros, NGO, ngo, nyílt társadalom, joe biden
Vágólapra másolva!
Habár Alexander Sorost semmi sem legitimálja a pénzén kívül, kifejezetten a szuverén nemzetállamokra és az emberekre tartozó belpolitikai kérdésekbe kíván beleszólni, méghozzá oly módon, ahogyan az az ő nézeteinek és legfőképpen pénztárcájának megfelelő – pénz és élet nem számít alapon – mondta el az Origónak adott interjúban Halkó Petra. A XXI. Század Intézet vezető elemzője arról is beszélt, hogy mi történik most a fegyverkereskedelemben, mi a gond Jens Stoltenberg NATO-főtitkár legutóbbi kijelentésével, és mire készül Soros György fia.
Vágólapra másolva!

„Ha igazságos és tartós békét akarunk", akkor a NATO-nak folytatnia kell Ukrajna katonai támogatását – mondta el Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán. Hogyan kell értelmeznünk Stoltenberg szavait?

Mindenekelőtt fontos leszögeznünk, hogy a NATO nem nyújt katonai támogatást Ukrajnának, egyes NATO-tagországok saját felelősségükre dönthetnek úgy, hogy fegyvereket szállítanak a háborúban álló ország megsegítésére. Szintén fontos megjegyezni, hogy a NATO egy védelmi szervezet, amely a tagországok szabadságát és biztonságát szolgálja, valamint békefenntartói tevékenységet folytat. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szavai ennek értelmében

teljes mértékben szembemennek a Szervezet céljaival, ráadásul magukban hordozzák a konfliktus eszkalációjának kockázatát is.

Ősszel új NATO-főtitkárt választanak. Ha ez bekövetkezik, számíthatunk másfajta hozzáállásra, amely akár hamarabb elhozhatja a várva várt békét?

Ezt a kérdést úgy lehetne megválaszolni, ha ismertek lennének a jelöltek az új NATO-főtitkár pozíciójára. Egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy

az emberek részéről igény volna a fordulatra.

Vállról indítható páncéltörő rakétával lő egy ukrán katona egy lőkiképzésen Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy Japán tárgyalásokat folytat arról, hogy tüzérségi lövedékeket biztosítson az Egyesült Államoknak, hogy növelje a készleteket Ukrajna Oroszország elleni ellentámadásához. Tehát a Nyugat továbbra is finanszírozza a háborút. Mi várható az elkövetkező hónapokban, ha ez nem változik meg?

Az, hogy Japán mint távol-keleti ország a nyugati Amerikai Egyesült Államokon keresztül katonai támogatást kíván nyújtani a kelet-európai Ukrajna számára, csak azt bizonyítja, hogy

a háború árnyékában rendkívül intenzív a fegyverkereskedelem, és ezek az országok a szolidaritás címszava alatt komoly pénzügyi haszonra tesznek szert.

Háborús viszonylatban éppúgy, mint bármely más ország esetében, amely életek kioltására alkalmas eszközöket szállít Ukrajnának, elmondható, hogy a konfliktus elnyújtását segítik elő.

Soros György fia átveszi apja helyét a Soros-birodalomban. Mi várható Alex Sorostól annak tükrében, hogy azt is bejelentette, hogy az eddigieknél is több pénzügyi támogatásra számíthat az amerikai baloldal, és világossá tette: azt akarja, hogy Amerika még komolyabban háborúzzon?

Alex Soros édesapja, Soros György volt az első olyan pénzember, aki a nyílt társadalom szemléletének jegyében a "jótékonykodást" egyfajta agresszív politikai megközelítéssel együtt végezte. A portfóliója igen színes volt:

hatalmas összegeket mozgósított a bevándorlási törvény és az igazságszolgáltatási rendszer megváltoztatására, a drogliberalizáció propagálására, az olyan társadalmi megmozdulásokra, mint a Black Lives Matter, valamint a balliberális pártok támogatására.

Alex Soros vette át apja birodalmát Forrás: Mandiner

Alex Soros a The Wall Street Journalnak adott interjújában úgy fogalmazott, ő „sokkal politikusabb", mint az édesapja, ergo egy nyílt színvallást tett. Habár őt semmi nem legitimálja a pénzén kívül, kifejezetten a szuverén nemzetállamokra és az emberekre tartozó belpolitikai kérdésekbe kíván beleszólni, méghozzá oly módon, ahogyan az az ő nézeteinek és legfőképpen pénztárcájának megfelelő – pénz és élet nem számít alapon.