Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-ös győzelmet aratott a címvédő Szerbia felett vasárnap az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Ljubljanában, ezzel megnyerte csoportját, és közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe. A bravúros győzelem után Székely Norbert szövetségi kapitány értékelt az M4 Sport kamerái előtt.

"Óriási. Ez minden álmunkat felülmúlja. Ahogy ma kosárlabdáztunk, az nagyon magas színvonal volt, nagyon összetartóak voltunk. Pontosak voltunk és túléltük nehézségeket. Meg tudtuk őket szorítani, és ők voltak azok, akik rákényszerültek arra a játékra, amit mi egy kicsivel jobban tudunk. Nagyon-nagyon jó csapat a szerb, ott van a helye a legjobb négyben, de talán Magyarországnak is" – kezdte értékelését a kapitány.

Székely Norbert öröme, miután a magyar válogatott legyőzte a címvédőt és közvetlenül bejutott az Eb negyeddöntőjébe Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nem lehet végigcsinálni egy tornát csak győzelemmel, persze innentől kezdve már nem lenne rossz. Annyira összetartóak voltunk, amit alám adott ma a csapat és a stáb, az csoda volt.

Nagyon köszönöm nekik is, mindenkinek, aki hitt bennünk és szurkolt értünk. Mondtam is korábban, hogy csak összefogással lehet, és ma összefogtunk. Az egész felkészülésben próbáltuk minél többet rotálni a csapatot, ez akkor is fontos volt. Kicsit át kellett gondolni az első két meccs után, és kicsit másféle stagiával mentünk neki a cseréknek, és hálisten ez összejött" – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A meccs legjobbja, a 21 ponttal és 11 lepattanóval dupla duplát elérő Kiss Virág főként a csapategységet emelte ki. "A legfontosabb, hogy végre hittünk magunkban, és a mérkőzés közben is erről beszéltünk, hogy higgyük el, hogy mi igenis ennyire jó csapat vagyunk, és előttünk nincs lehetetlen.

- jelentette ki a PEAC-tól a török Mersinhez igazolt center. "A törököktől elszenvedett vereség kellően felspannolt minket. Összeültünk, együtt voltunk, és százszor összetartóbbak voltunk, mint előtte. Hihetetlen érzés egy ilyen csapatban játszani, mert itt mindenki meghalna a pályán a másikért. Persze kellett ez a szabadnap, kicsit kikapcsolódtunk, más dolgokon is gondolkodtunk, de közben tudtuk, hogy nagyon fontos feladat van előttünk. És megcsináltuk!" - tette hozzá.

Dubei Debóra szerint a válogatott kihozta magából a maximumot Forrás: MTI/Kovács Tamás

A csapatkapitány Dubei Debóra is arról beszélt, hogy kihozták az utolsó csoportmeccsből a maximumot.

"Mindenki nevében mondhatom, hogy vért izzadtunk ezen a mérkőzésen. Minden tartalékot mozgósítottunk, hogy azt a ritmust és játékot tudjuk játszani, amit mi képesek vagyunk. Minden periódusban volt valaki, aki tudott pontot dobni, és továbblendíteni a csapatot a rosszabb időszakokon. A második félidőt fantasztikusan lehoztuk, az utolsó öt percben mutatott védekezésünkre egyszerűen nem találok szavakat. A törökök elleni vereség után szintet léptünk, és most már tényleg nincs megállás, ott vagyunk a nyolcban" - mondta.

A magyarok legközelebb a csütörtöki negyeddöntőben lépnek pályára, az ellenfél a B csoport másodikjának és az A csoport harmadikjának a hétfői összecsapásáról kerül ki. Az izraeli helyszín kvartettjeiben még zajlanak a küzdelmek.