Élettársa hanyagsága miatt halt meg egy súlyos beteg, magatehetetlen nő

Vágólapra másolva!
Egy hajdúsági férfi nem gondoskodott megfelelően a betegség miatt magatehetetlen élettársáról, segítséget csak akkor hívott hozzá amikor már haldoklott. A nő végül a kórházban meghalt az elhanyagoltság miatt.   
Vágólapra másolva!

A férfi és az asszony élettársi kapcsolatban éltek, amikor 2015 tavaszán a nőnél súlyos betegséget állapítottak meg, ami miatt teljesen leromlott az egészségi állapota, 2019 végére már lábra állni sem tudott.

2019-től a férfi és élettársa a főnükök is lakásában éltek. A férfi mindennap dolgozott, télen reggel befűtött a szobában és ételt hagyott az asszony közelében. A magatehetetlen asszony azonban egész nap egyedül volt.

A férfi tudta, hogy élettársa állandó gondozást igényel, ennek ellenére sem a nő családtagjaitól, sem az önkormányzattól nem kért segítséget.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Tavaly február 6-án a férfi látta, hogy az élettársa haldoklik, ezért a szomszédoktól kért segítséget, akik hívták a mentőket.

A nő a kórházban meghalt, egyértelműen azért, mert az élettársa nem gondoskodott róla megfelelően.

Az ügyészség a férfi ellen védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását javasolta - írja az Ügyészség oldala.