Döbbenetes videó: így csapott le a vihar Sopronra

ÉPÜLET FOTÓ FOTÓTÉMA gyermek Lakóépület SZEMÉLY utcakép
Sopron, 2023. május 3. A Szent György utca részlete eső után. Az óvárosi utca enyhe íve a városfal vonalát követi. Nevét 1453-ban kapta az itt elhelyezkedő Szent György Dómtemplom után. Érdekessége, hogy hazánkban ez az egyetlen magas házakkal beépített barokk utca. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Este hat óra környékén már Budapesten fog kopogtatni az a szupercella, amely már Sopront teljesen letarolta – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A rekkenő hőséget egy hatalmas vihar fogja elverni hamarosan. Magyarország nyugati részébe már be is tört a szupercella, ami hamarosan az ország többi részén is megmutatja magát.

A Katasztrófavédelem néhány tanácsot gyűjtött össze arra az esetre, ha eldurvulnának a viharok. Az erős szél miatt tanácsos fedett helyre vinni a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket, nehogy a szél felkapja ezeket és károkat okozzon velük.

További részleteket a védekezésről ide kattintva olvashat.