Vágólapra másolva!
Egye jobb hírek érkeznek a minden végtagján amputált olimpiai bajnok orosz műkorcsolyázóról, Roman Kosztomarovról. A 2006-os jégtánc bajnoka hétfőn a közösségi oldalára először töltött fel videót a hogylétéről a januári kórházba kerülése óta – a felvételen éppen szobabiciklizik.

A 46 éves sportoló az év elején tüdőgyulladással került kórházba, ám azóta az agya, a veséje és a mája is károsodott, és a kialakult üszkösödések miatt minden végtagján kellett amputációt végrehajtani. Március közepén lekapcsolták a lélegeztetőgépről és magához tért, ám a poszttraumás stressz szindróma jelei mutatkoztak rajta, ráadásul elkékült a bal keze is, ami a vérmérgezés jele, és ami miatt tavasszal szüksége volt újabb műtétekre.

A legújabb hírek szerint azonban Kosztomarov azóta már a felépülés útjára lépett és az orvosok szerint nem kell attól tartani, hogy újra romlik az állapota. Erről árulkodik a hétfőn közzétett videója, amelyen

műlábak segítségével szobakerékpáron edzi magát.

Noha a bejegyzés leírása alapján sem mentálisan, sem fizikálisan nem érzi magát tökéletesen, legyengült izmai erősítésével kitartóan próbálja ismét formába hozni magát.

Kosztomarov múlt kedd óta már nem szorul pszichológusra, és egy külön szobát is kapott, a hírek szerint pedig amint a mentális állapota normalizálódik, állandó protéziseket szerelnek fel neki, és elengedik a kórházból.

Forrás