Ilyen egy tökéletes luxusház az erdő közepén

New York, erdő
Vágólapra másolva!
A kolumbiai születésű New York-i lakberendező, Juan Montoya nemzetközi megbízásai között a luxusszállodák mellett luxus horgászkunyhók, valamint New York-i és párizsi lakások szerepelnek. Most egy részben általa tervezett házat árulnak, amely ráadásul az ő tulajdonában áll.
Vágólapra másolva!

Juan Montoya egyik alkotása a New York-i Garrisonban található ház, amely tökéletes búvóhely a világ forgataga elől. A ház ugyanis az erdő közepén található. Az ingatlan érdekessége, hogy Montoya tervezte a belső tereket, miközben ő maga a ház tulajdonosa is.

Az eldugott birtok 44 és fél hektáron terül el, amelyből 18 hektár megművelt, a többi érintetlen. Montoya négy évtizeddel ezelőtt szerezte meg, és a bukolikus birtokot La Formenterának nevezte el a Spanyolország partjainál fekvő egyik szigetről, ahol az 1970-es években élt.

A birtokon öt épület található, köztük egy többszintes, japán ihletésű főépület, egy stúdió stílusú vendégház, egy háromállásos garázs, valamint egy 1800-as évekbeli gondnoki házikó, egy különálló kétállásos garázzsal. Összesen hét hálószobát és öt fürdőszobát, valamint egy púderszobát alakítottak ki az ingatlanban.

A főépület kiemelkedő elemei közé tartoznak a náddal bélelt, magasra törő mennyezetek, a kézzel faragott tartóoszlopok és mennyezeti gerendák, valamint a nappaliban található hatalmas kőkandalló – írja a Dirt.com.

A telken kialakítottak egy 18 méter hosszú úszómedencét, egy kőfalú (de tető nélküli) medence melletti pavilont egy hatalmas szabadtéri kandallóval, valamint egy képeslapra illő tavat, amely egy természetes patakba torkollik.

A birtok mindössze 80 kilométerre található Manhattantől, és most 5,95 millió dollárért (kb. 2 milliárd forint) került piacra.