Szoboszlai Liverpoolban, Csercseszov rosszul lett, káosz a Forma-1-ben

Bayern Munich - RB Leipzig Sports --- Bundesliga soccer Horizontal
20 May 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - RB Leipzig, Matchday 33, Allianz Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai celebrates his goal to make it 1:3. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Június utolsó napjának legfontosabb híre, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool futballistája lesz, de nmem csak ez történt pénteken.

A sportsajtó, a futballszakma és a szurkolók alighanem egész nap arra a Twitter-bejegyzésre vártak, amit végül este fél 8 tájban tett ki az átigazolási pápa, Fabrizio Romano, és amelyben kész tényként közölte, hogy Szoboszlai Dominik 70 millió euróért Liverpool futballistája lesz.

A bejelentésről bővebben ide kattintva olvashat. Szabados Gábor sportközgazdász az Aranycsapat legendáinak spanyolországi szerződéseihez hasonlítja a támadó klubváltását, és azt is megírtuk, hogy hanyadik legdrágább játékos lett a magyar csapatkapitány az angol klub történelmében.

Lejátszotta második ausztriai felkészülési meccsét a Ferencváros, amelynek egy komoly hiányzója volt a Red Bull Salzburg ellen: Sztanyiszlav Csercseszov nem tudott ugyanis leülni a kispadra.

Maradva Ausztriában: pénteken megtartották a vasárnapi Forma-1-es nagydíj időmérőjét. A kaotikus 75 percben tucatszámra vették el a mért köröket a versenyzőktől, és még egy piros zászlós leállás is volt.

Volt káosz a krakkói Európa Játékok férfi párbajtőr csapatdöntőjében is, amit szerencsére jól bírtak idegekkel a magyarok, akik megszerezték a vívóküldöttség első aranyérmét, ami az ő esetükben Európa-bajnoki címet jelent! A női kardcsapat bronzérmes lett, míg a teqball vegyespáros ugyancsak aranyérmet nyert.

A magyar válogatott számára a Kína elleni mérkőzéssel folytatódott a debreceni U19-es férfi kosárlabda-világbajnokság. A mieink számára a jövő évi U20-as Eb előtt kiváló tapasztalatgyűjtés volt a vb, és nincs okuk szégyenkezni a fiúknak.