Itt vannak Szoboszlai legszebb góljai és gólpasszai a Bundesligában - videó

RB Leipzig - Borussia Dortmund Sports soccer Bundesliga RBL Turf Ball Sports BVB Horizontal
10 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 6, RB Leipzig - Borussia Dortmund at the Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) celebrates with Emil Forsberg (r) and Timo Werner after scoring the 2:0 goal. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt. A klasszis játékos legszebb góljait és gólpasszait gyűjtőtte össze a Bundesliga és az RB Leipzig hivatalos Youtube-csatornája.

Szoboszlait 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről is lehetett olvasni, végül a Liverpool lett a befutó. A sajtó szerint a középpályás kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt - magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget -, és öt évre írt alá a Vörösökhöz.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak - amely a következő idényben az Európa-ligában szerepelhet majd - az argentinokkal világbajnok Alexis MacAllister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye. A magyar klasszisról a Bundesliga hivatalos Youtube csatornája is stílszerűen búcsúzott el, azaz a legszebb jeleneteit idézte fel.

Az RB Leipzig is egy hasonló összeállítást osztott meg.

Szoboszlai lett a Liverpool történetének a harmadik legdrágább futballistája a tavaly a Benficától 98,9 millió euróért érkezett uruguayi Darwin Nunez és a 2018-ban a Southamptontól 87 millióért megszerzett holland Virgil van Dijk után.

A Leipzignél - amely 22 millióért szerződtette le - bevétel szempontjából immár a magyar sztár tartja a klubrekordot.

Az eddigi csúcstartó a 2018-ban szintén Liverpoolba költözött Naby Keita és az idén a Chelsea-hez igazolt Christopher Nkunku volt 60-60 millióval. A játékos előző klubja, a Red Bull Salzburg a 70 milliós transzfer 20 százalékát - azaz mintegy 14 milliót - kapja.