Gyereket kellett kimenteni a Balatonból - videó

HAJNALI, ÉLETMENTÉS, A, BALATONBÓL,
Vágólapra másolva!
Többen, köztük rendőrök, vízimentők és nyaralók mentettek ki a Balatonból egy 14 éves, budapesti lányt ma reggelre.
Vágólapra másolva!

Július 9-én hajnalban riasztották a rendőröket amiatt, mert a Balatonudvarnál lévő strandról eltűnt egy 14 éves, budapesti lány, aki korábban egy oda szervezett rendezvényen szórakozott. A ruháit megtalálták a földön, de őt magát nem. A rendőrök "civil állampolgárokkal" közösen kezdtek utána kutatni. Mivel felmerült, hogy talán bement fürödni, a tóban kezdték keresni, és hamarosan

meg is láttak egy embert, akinek csak a feje látszott ki a Balatonból.

több ember segített egy 14 éves, budapesti lányt kimenteni a Balatonból 2023. július 9-én hajnalban Forrás: police.hu

A parton találtak egy csónakot a rendőrök, ezzel indultak el hozzá. A többiek pedig szörfdeszkákkal igyekeztek a közelébe jutni vagy odaúsztak hozzá.

A lánynak az egyik deszkára sikerült felkapaszkodnia, és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója kivitte a vízből.

A parton átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak. A rendőrök és vízimentők a mentésben résztvevőkről sem feledkeztek meg. Nekik is segítettek partra jutni.

Ezt hívja, ha valaki bajba került a Balatonon

A bajbajutottak egész évben 0–24 órában ingyen hívhatják

a 1817-es balatoni vízi segélyhívó telefonszámot.

Ha valaki ezt a számot tárcsázza, hívása közvetlenül a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletén csörög ki. A 112-es központi segélyhívót tárcsázókat viszont a hívásfogadó központok továbbítják a vízirendőrök irányába.

Az ügyeleten azok a szakemberek látnak el szolgálatot, akik jól ismerik a Balaton minden zegzugát, és nagy a gyakorlatuk abban, hogy azonosítsák, pontosan hol tartózkodik, akinek segítségre van szüksége.

Emellett látják a szolgálatot teljesítő hajók aktuális helyzetét is, így tudják, hogy baj esetén melyik ér oda a leghamarabb.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!