Egyre csak özönlenek a hamisított SSD-k

samsung 980 pro ssd
A matricát leszedve és a chipeket megvizsgálja gyorsan bizonyítást nyert, hogy hamisított meghajtóról van szó
Vágólapra másolva!
Csak megbízható eladóktól és boltoktól szabad megvásárolni a termékeket.
Vágólapra másolva!

Új hobbit találtak maguknak az elektronikai termékek kínai hamisítói, körülbelül január óta érkeznek a beszámolók a szilárdtest-meghajtókkal kapcsolatos visszaélések fokozódásáról. A javarészt AliExpressről és hasonló oldalakról rendelhető hamisítványok természetesen próbálnak visszaélni a közismert márkák és termékek neveivel, az üggyel most a túlhajtással foglalkozó közösségben ismert der8auer is foglalkozott, több hamis terméket is megvizsgált.

A megállapításai nem okoztak meglepetést: az eszközök a reklámozott és operációs rendszer számára jelentett tárolókapacitásuk csupán töredékével rendelkeznek, írási és olvasási sebességekben pedig akár egy tipikus pendrive is képes lehet kenterbe verni a gyorsnak mondott meghajtókat.

A hamisított termékek felismerése szerencsére egyszerű, a csalók a valódi termékekhez képest töredékáron kínálják azokat. A youtuber 40 eurót fizetett a 4 TB kapacitásúnak reklámozott „980 Evo" hamisítványért, olyan 15 ezer forintról van szó, miközben a valódi 4 TB-os szilárdtest-meghajtók körülbelül 80 ezer forint magasságában kezdődnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!