Vasárnap hajnaltól újraindul a vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között

Kétpó, Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat, július 9-én kisiklott, egyik kocsiját emelik le speciális daruval a sínekről Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél 2023. 07. 11.
Kétpó, 2023. július 11. A Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat július 9-én kisiklott egyik kocsiját emelik le speciális daruval a sínekről Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél 2023. július 11-én. A tehervonat 17 kocsis szerelvényének kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt. A vagonok közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. A balesetben jelentős mértékben károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is, a kár az előzetes számítások szerint több százmillió forint. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
Szombat estére befejezték a július 9-én Kétpónál történt baleset során kevésbé rongálódott vágány helyreállítását, valamint a pálya és a biztosítóberendezés ellenőrzését, így vasárnap hajnaltól egy vágányon ismét közlekedhetnek a személyszállító vonatok Tiszatenyő és Mezőtúr között, az utasoknak – egy vonatpár kivételével – már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk. 
Vágólapra másolva!

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon utazók 10-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, amíg tart a másik vágányon a kármentesítés és az eredeti pályaállapot visszaállítása.

  • A torlódások és nagyobb késések megelőzése érdekében a munkanapokon Szolnokról Mezőtúrra 16:45-kor és a Mezőtúrról Szolnokra 17:41-kor induló személyvonatok (7436, 7433) helyett pótlóbusz közlekedik. Pusztapó megállóhelyet nem érinti a busz. Az utasoknak a vonatok menetidejéhez képest 20 perccel hosszabb, körülbelül 55 perces eljutási időre kell számítani.
  • A július 15-én, szombaton éjszaka a Keleti pályaudvarról Bukarestbe 22:45-kor továbbinduló, és a 16-án, vasárnap hajnalban Bukarestből Bécsbe közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat (347, 346) még Biharkeresztes érintésével, a Nagyvárad–Kolozsvár–Tövis kerülő útirányon közlekedik. Ezt követően már ismét a Békéscsabán és Lőkösházán keresztül közlekedik a Dacia gyorsvonat.

Július 9-én, vasárnap délben, Kétpónál egy tehervonat kilenc konténerszállító- és tartálykocsija kisiklott, jelentős kárt okozva a vasúti pályában is, ezért mindkét vágányon le kellett állítani a forgalmat.

A Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat július 9-én kisiklott egyik kocsiját emelik le speciális daruval a sínekről Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél 2023. július 11-én. Forrás: MTI/Mészáros János

Emiatt az egyvágányú forgalom szombat késő esti újraindításáig, Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbuszok szállították, szállítják az utasokat.

Az eljutási idő egy-másfél órával nőtt a békéscsabai fővonalon.

A MÁV azt javasolja a békéscsabai vonalon utazóknak, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel a MÁV honlapján vagy a MÁVINFORM Facebook oldalán a folyamatosan frissülő híreket - írja a vasúttársaság közleménye.