Hol bujkálhatott az angyalföldi gyilkos és miért bukott le?

Türk, Róbert, Cenzúrázott, TÜRK RÓBERT DÁNIEL
Vágólapra másolva!
Öt napig tartott a hajtóvadászat az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint meggyilkolta Angyalföldön a 27 éves barátnőjét. A rendőrök óriási erőket mozgósítottak. Nem adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, csak Magyarországon keresték. Nyilván nem véletlen, az eddig számunkra ismeretlen bizonyítékok mind azt erősítették, hogy nem hagyta el az országot. Ahogy ezt egy korábbi magas rangú rendőrtől az Origo megtudta, a rendőrök az elmúlt napokban minden bizonnyal a férfi legközelebbi ismerőseit is figyelték, ahogy a törzshelyeit is. A legfontosabb információ azonban, ami alapján elfogták, egészen más lehet.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság után kezdődő hajtóvadászat minden bizonnyal nagy volumenű akció volt, amelyben rengeteg rendőr vehetett részt. Nemcsak az utcákon keresték, hanem a térfigyelő kamerákat is figyelhették a rendőrök. Ahogy azt is, hogy esetleg fizet-e a bankkártyájával. A telefonját információink szerint a gyilkosság után azonnal megsemmisítette, a bene lévő kártyával együtt. Vagyis minden bizonnyal azonnal és tudatosan készült a menekülésre és a bujkálásra.

Forrás: facebook.com/ Róbert T.

"Hajtóvadászatok esetén a rendőrök először a keresett ember személyes kapcsolatait próbálják feltérképezni,

Ezenkívül átkutatják az összes lehetséges helyszínt, ahol az adott személy tartózkodhat. Ez lehet egy törzshely, ahová rendszeresen jár az ismerőseivel, vagy bármilyen egyéb olyan helyszín, ahol utoljára látták" - mondta el az Origónak egy korábbi magas beosztású rendőr.

Forrás: facebook.com/ Róbert T.

Kovács Lajos hozzátette, hogy gyakori, hogy a keresett embert nem a saját lakásán fogják el, hanem annak környékén, vagy az ismerősénél, barátjánál keres menedéket.

Ha egy rendőrségi akció során a keresett személyhez hasonló embert igazoltatnak, vagy valahol látják őt feltűnni, azonnal értesítik az ügyben nyomozó kollégáikat,

akik átvizsgálják a helyszínt, szemtanúkat hallgatnak ki.

Fontos tisztázni azt is, hogy életben van-e a keresett személy. Ugyanis, ha napokig nem találják, a rendőrökben felmerülhet, hogy öngyilkos lett.

Sok esetben ugyanis túl kockázatosnak találják az életen át történő bujkálást, és az életfogytiglani börtön sem tűnik számukra túl vonzó opciónak, ezért gyakran csak ebben látnak kiutat - mondja a szakember.

Forrás: facebook.com/ Róbert T.

Az is előfordulhat, hogy külföldre menekül, ilyen esetben a körözési egységek veszik kézbe az ügyet,

akik nem az elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoznak, hanem kifejezetten a tettes felkutatására szakosodtak.

Ilyen esetben leginkább az

autója, személyes iratai, bankkártyája holléte, illetve telefonhívásai és kapcsolatai alapján próbálják nyomon követni a keresett személyt.

Előfordul, hogy az elkövető önként feladja magát a rendőrségen, a hajtóvadászat ilyen esetben véget ér - tette hozzá.

A férfi tudatosságát erősíti az a korábban megjelent információ, hogy az Instagram-profilja a mai naptól kezdve privát. Vagyis a fotói már nem láthatóak rajta. Ehhez pedig szükség volt a fiók jelszavára, amit nagy valószínűséggel csak a tulajdonos, vagyis csak ő maga ismer. Ez egy nagyon fontos nyom lehetett a rendőröknek. Azt ugyanis le lehet követni, hogy honnan jelentkeztek be az adott fiókba.