Teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak Olaszországban, 110 ember megsérült

Huge Hailstorm In Central Italy hailstorm weather nature background outdoors wet clouds hailstone severe frozen natural rainfall danger bad cloudburst view no people change changing changes lorenzo di cola nurphoto Hailstones L'Aquila July 4 2023 Lorenzo
Lots of hailstones are seen after a huge hail storm in L’Aquila, Italy, on July 4, 2023. (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak a szerdáról csütörtökre virradó éjszakai viharokban Észak-Olaszország egyes területein, az ítéletidőben mintegy 110 ember megsérült a jégdaraboktól, üvegszilánkoktól, a lehulló faágaktól és az épülettörmeléktől.
Vágólapra másolva!

Az északkeleti Veneto tartomány több megyéjében, így Velence, Padova, Vicenza, Verona és Treviso megyékben különösen súlyos a helyzet - hangsúlyozta Luca Zaia, Veneto tartomány kormányzója csütörtökön.

Viharos erejű szelet, jégesőt és heves zivatarokat jelentettek több térségből is: a teniszlabda nagyságú jégdarabok komoly károkat okoztak az épületekben és a mezőgazdasági terményekben.

Az utcákon parkoló autók közül sok jelentősen megrongálódott. Egy ember súlyosan megsérült, miután leesett egy épület tetejéről.

A helyi tűzoltóság szerint csaknem 200 alkalommal kellett kivonulniukszerda estétől kezdve, hogy az úttestre dőlt fákat vagy lezuhant faágakat eltávolítsák, és hogy az épületek megsérült tetőszerkezetét ideiglenesen megjavítsák.

Luca Zaia szerint a tűzoltók és a polgári katasztrófavédelem munkatársai mintegy 350 segélyhívást kaptak.

A vihar Trentino megye erdős területein is károkat okozott.

Észak-Olaszország több részét kedd óta viharok sújtották.