Máris leárazták a legújabb GeForce videókártyát

nvidia geforce rtx 4060 ti videokártya grafikus kártya gpu
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
Vágólapra másolva!
Itthon még alig kapható, a németek már akciózással szabadulnának tőle.
Vágólapra másolva!

Az elvártnak megfelelően totális katasztrófának tűnik a pénztáraknál a GeForce RTX 4060 Ti grafikus kártya 16 GB-ra duplázott videómemóriájú variánsa. A termék hazánkban várhatóan csak a napokban válik szélesebb körben elérhetővé, bruttó 220 ezer forint körüli kiskereskedelmi kezdőárra számíthatnak az érdeklődők, kontextusként a 8 GB-os testvére olyan 165 ezer forint magasságában kezdődik.

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Forrás: NVIDIA

A szokásostól eltérően az NVIDIA nem volt hajlandó mintapéldányokat biztosítani a média számára a 16 GB-os modellből, azonban mostanra több megbízható kiadvány is letesztelte a terméket. A cég által ígértnek megfelelően az RTX 4060 Ti két variánsa alapvetően azonos teljesítményt nyújt, de a 16 GB-os masszívan simább élményt kínál a 8 GB-nál több videómemóriát felemésztő játékokban.

A problémát pusztán az árazás jelenti, a 8 GB memóriájú GeForce RTX 4060 Ti megbukott a június végi piacra dobásakor, hiszen teljesítményre Full HD felbontású játékhoz ideális termékről van szó, bár a legtöbb jelenleg elérhető játékban 1440p felbontásban is helytáll. A száz dollárral drágább 16 GB-os modell ennél is rosszabb ár-érték arányú termék, a fogadtatásáról pedig mindent elárul, hogy a német Mindfactory az ajánlott 559 eurós ajánlott ár helyett már több modelltől is olcsóbban próbál szabadulni, az MSI Ventus 3X kiadás árát egészen 519 euróig csökkentette.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!