Megakadályozhatja a Twitter átnevezését a Meta

Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Elon Musk
Vágólapra másolva!
A rendőrség közben leállította a Twitter logó leszedését a cég főhadiszállásáról.
Vágólapra másolva!

Egyre erősebb a sanda gyanú, hogy a Twitter közösségi szolgáltatás X-re való átnevezése Elon Musk egyik hirtelen támadt ötlete, amit az ukáza alapján váratlanul és azonnal végre kell hajtani. Az első erre utaló jel az volt, hogy a bejelentést követően Musk kitweetelte, hogy ha valaki küld neki egy számára tetsző X logót, akkor azonnal megkezdődik a madaras logó lecserélése. Rövidesen egy Twitterező küldött neki egy jót, mire az ígéretét beváltva megkezdődött a nagy logócsere.

Elon Musk újabb hirtelen támadt ötlettel bünteti a Twittert Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Az időközben eltelt egy nap során két újabb fejlemény is történt az ügyben. Elsőként Musk parancsot adott a vállalat San Franciscó-i főhadiszállásán lévő Twitter logó és felirat leszedésére, azonban a munka felénél megjelent a rendőrség és leállította a munkát, mivel a kivitelezőnek nem volt ideje beszerezni a szükséges engedélyt az emelőkosaras daru utcafronton való üzemeltetéséhez.

Szintén teljes megfontolatlanságra utal, hogy az X névre eltérő területeken több nagy techcégnek is védjegye van, például a Facebookot üzemeltető Meta a közösségi szolgáltatások vonatkozásában birtokolja azt. Nagyon valószínű, hogy ha Musk tényleg átnevezi a cégét, akkor a Meta pert fog indítani védjegybitorlásért, már pusztán azért is, mert jogi ellenlépés nélkül elveszítené a szellemi tulajdont.

A mostanra befutott információk fényében kijelenthető, hogy Musk az ilyen esetekben megszokott legalapvetőbb előkészítői munkát sem fektette bele a Twitter átnevezésébe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!