Kezeket és lábakat találtak egy csatornába dobott hűtőszekrényben

Nijveli banda, brabanti gyilkosok, brabant gyilkosok, Brabant, tueurs du Brabant,   BELGAHOTNEWS FOUILLES GEZOCHT Horizontal
Illustration picture shows policemen searches for evidence in the case of the Brabant killers (Tueurs du Brabant / Bende van Nijvel) along the canal Brussels - Charleroi, in Ronquieres. Searches started, in the same place which was already searched in 1986 few months after the last killing of the Delhaize in Aalst (Alost) and 2010. Investigating police officers, divers from the army, DVI (victim identification cel) members and members of civilian protection are on the spot. Thursday 26 October 2017. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE (Photo by BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Emberi maradványokra, két karra és két lábra bukkantak a rendőrök a kelet-belgiumi Liege mellett, egy csatornába dobott hűtőszekrényben – tájékoztatott a Le Soir című, francia nyelvű belga napilap szerdán.
Vágólapra másolva!

A napilap internetes oldalán a liege-i ügyészség információira hivatkozva arról tájékoztatott, hogy

a Hermalle-sous-Argenteau település közelében, a Meuse-folyó kanyarulatait összekötő Albert-csatornán lebegő hűtőszekrényben talált emberi maradványok egy nő végtagjai lehettek.

Catherine Collignon, a liege-i ügyészség szóvivője elmondása szerint a férfi, aki kihalászta, majd kinyitotta a csatornán úszó hűtőszekrényt, értesítette a rendőrséget. A szemtanút kihallgatták, az ügyben gyilkosság vádjával eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.

Az orvosszakértő, a laboratórium és az úgynevezett áldozatazonosító szolgálat (DIV) a felfedezés helyszínére vonult. Megállapították, hogy az emberi maradványok ugyanannak a személynek a karjai és lábai – tájékoztatott.

– fogalmazott a szóvivő, majd hozzátette: most a legfontosabb az áldozat azonosítása annak megállapítására, hogy az eset kapcsolatba hozható-e egy már korábban bejelentett eltűnéssel.

"A vizsgálatnak azt is meg kell állapítania, hogy a hűtőszekrényt autóból, egy hídról vagy hajóról dobták-e a vízbe" – tette hozzá az ügyészségi szóvivő a napilap tájékoztatása szerint.