Halálos balesetet okozott egy idős hajdúszoboszlói férfi

Vágólapra másolva!
Egy idős férfi halálos autóbalesetet okozott, mert nem vette észre az előtte forgalmi okból megálló teherautót és nekiütközött. A balesetben a sofőr felesége olyan súlyosan megsérült, hogy pár nappal később meghalt.
Vágólapra másolva!

Tavaly, május 4-én egy nyolcvanas éveiben járó hajdúszoboszlói férfi reggel 8 óra 30 perc körül Nádudvar felé tartott az autójával, aminek az anyósülésén a felesége ült. Az asszony biztonsági öve be volt csatolva, a férfié nem. A 3406. számú úton, a Keleti-Főcsatorna hídjánál felújítási munkákat végeztek, ezért táblák jelezték az útszűkületet és azt, hogy maximum 60 km/h-val lehet menni azon a szakaszon.

Az idős férfi a szemébe sütő nap miatt későn vette észre az előtte megállt teherautót, vészfékezett azonban nem tudta megakadályozni az ütközést.

Forrás: Ügyészség

A férfi és a felesége is súlyosan megsérült a balesetben, a feleség pár nappal később pedig a szakszerű ellátás ellenére meghalt a kórházban.

A bűnét beismerő férfi ellen az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el a vezetéstől.