Szánthó Miklós az MCC Feszten: A magyar érdek egybeesik a valódi európai érdekekkel

MCC Feszt, Szánthó Miklós
Vágólapra másolva!
A politika törésvonalának új dimenziója a szuverenisták és a föderalisták között húzódik. Ezért az Európai Egyesült Államok hívei intézményi és ideológiai nyomás alá helyeznek egyes tagállamokat – fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az MCC Feszten.
Vágólapra másolva!

A nyomás intézményi lábanak célja, hogy az uniós szervek és az európai progresszív kormányok tagállami szintről Brüsszeli szintre szervezzék ki a döntéshozatalt. Az ideológiainak pedig, hogy az így szuperhatalommal felruházott Brüsszel ráerőltethesse a liberális "értekeket" azokra is, akik azokkal nem értenek egyet - fejtette ki Szánthó Miklós. Hozzátette, hogy

Brüsszel "európai értéknek" állítja be az LMBTQ-propagandát vagy a szervezett migrációt is – ezekkel azonban a józan ész képviselő nem értenek egyet.

Forrás: Alapjogokért Központ

Sőt, az igazság az, hogy szemben az egyre szélsőségesebben progresszív Európai Unióval, Magyarország a valódi európai érdekek képviselője:

határvédelem a tömeges illegális migráció helyett, család a gender helyett, béke a háború helyett.

Szánthó hangsúlyozta, hogy a jelenlegi ukrajnai konfliktus kapcsán is az lenne az EU érdeke, hogy ne boruljon fel az eurázsiai nagykontinensen az egyensúly, Moszkvát ne lökjük Kína karjaiba, ezért van szükség mihamarabbi tűzszünetre és béketárgyalásokra. A Központ igazgatója elmondta, Magyarország az EU büszke tagállama, de

Az Alapjogokért Központ főigazgatója az MCC Feszten megrendezett „Brüsszel és Magyarország: Ellentétek és Ellenérzések" című panelbeszélgetésén vett részt Professor Werner Josef Patzelttel, az MCC Brüsszel Kutatási Igazgatójával, Dr. Ashley Frawleyval, a Swansea Egyetem kriminológiai, szociológiai és szociálpolitikai docensével és Professor William John Louis Victor Durodieval, a Bath-i Egyetem nemzetközi kapcsolatok kockázat- és biztonságtudományi tanszékének vezetőjével – Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetőjének moderálásával.

Forrás: Alapjogokért Központ

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy

Magyarország ellen pusztán ideológiai jellegű támadást indított a progresszív liberális elit.