Vágólapra másolva!
Halász Bence Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvető idei legjobbjával teljesítette a jövő évi, párizsi olimpia kvalifikációs szintjét a 15. Németh Pál emléknapon, Szombathelyen.

A hazai szövetség eredményközlő oldala szerint a Dobó SE 25 éves atlétája a papírformának megfelelően már az első sorozatban az élre állt, majd

a következő körben elért 78,27 méteres idei legjobb eredményével hét centivel túlszárnyalta az ötkarikás játékok kvalifikációs szintjét, és megnyerte a viadalt.

Halász a harmadik magyar atléta, aki rendelkezik az előírt szinttel a párizsi játékokra, korábban Kozák Lucának sikerült ez 100 méter gáton és Molnár Attilának 400 méteren. A szinteket július elsejétől lehet teljesíteni.

A nőknél ugyanebben a versenyszámban Gyurátz Réka tokiói olimpikon 67,42 méterrel győzött, míg a női súlylökőknél a fedettpályás világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita diadalmaskodott 16,48 méterrel.

Férfi diszkoszvetésben Szikszai Róbert ezúttal 60 méter alatt maradt, de 58,57 méteres dobásával így is a legjobbnak bizonyult, csakúgy mint a gerelyhajítóknál az U23-as Európa-bajnok Rivasz-Tóth Norbert, aki 78,63 méterrel nyerte a viadalt.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.