Gyönyörű helyen, luxus körülmények között bujkáltak magyar bűnözők Spanyolországban - videó

magyar, spanyol, rendőrség, sajtótájékoztató, közös, elfogás, bűnüldözés, összefogás, együttműködés
Vágólapra másolva!
A sikeres magyar-spanyol együttműködésnek köszönhetően a rendőrök elfogtak hármat a legkeresettebb magyar bűnözők közül, akik az 54 legkeresettebb európai bűnözők is listáján is szerepeltek. Emiatt tartott ma a rendőrség a spanyol kábítószer elleni egység vezetőjével közösen egy sajtótájékoztatót, amelyen részletesen ismertették az elfogás részleteit.
Vágólapra másolva!

A sajtótájékoztatót kedden 11 órakor kezdődött a Budapesti Rendőrfőkapitányságon, ahol María del Camino Martínez de Banos Martínez de Morentin hadnagy és Boross Zoltán r. ezredes ismertették az ügy részleteit. Július 19-én a spanyolországi Calp városában fogták el V. Sándort, V. Rolandot és K. Eriket. A gyanú szerint 2020-ban és 2021-ben, először Kecelen, aztán Kecskeméten V. Sándor és társai

300 millió forint beruházással olyan infrastruktúrát alakítottak ki, amely több száz tő cannabis termesztésére és feldolgozására volt alkalmas.

A lefoglalt drog egy része a sajtótájékoztatón levetített videóban Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrök ezeken a házakon rajtaütöttek és nagy mennyiségű (165 kg) marihuánát és kokaint, valamint 389 millió forint értékű vagyont fogalaltak le.

A férfiak ellen nemzetközi körözést adtak ki. Mind az öten felkerültek a legkeresettebb európai bűnözők 54 fős listájára.

Elég hamar felmerült a gyanú azzal kapcsolatban, hogy a férfiak Spanyolországba menekültek és álnéven élnek bűnözőként tovább. A bizonyítékok alapján úgy tűnik, hogy ez igaz, de új embereket is beszerveztek, miközben a kábítószert csempészést sem hagyták abba.

– mondta el Boross Zoltán.

a három elfogott és a két egyelőre körözött bűnöző fotója Fotó: Csudai Sándor - Origo

- kezdte Morentin hadnagy.

A spanyolok kiderítették, hogy a dílerek egy drága házat béreltek ki a híres Costa Blanca tengerparti üdülőhelyen. Ezt bizonyította, hogy a ház előtt a saját járműveik, egy motor és egy autó parkolt.

A házat folyamatos védelem alatt tartották a bujkáló férfiak, ami megnehezítette a rendőrök munkáját.

Boross Zoltán r. ezredes és María del Camino Martínez de Banos Martínez de Morentin hadnagy a sajtótájékoztatón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nagyon ritkán hagyták el a házat, és sosem használták ugyanazt az útvonalat és fokozottan figyeltek arra, hogy ne csináljanak olyan dolgokat, amik lebuktathatják őket. Ugyanakkor gyakran látogatták őket a rokonaik és barátaik. Miután megvoltak a kellő bizonyítékok, a két ország rendőrei közösen elfogták őket.

– mondta el a spanyol hadnagy.

Az elfogás pillanatai Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bűnbandának még két tagját keresik, Bagaméri Tamást és Csikós Andrást.

Csikós András (fent) és Bagaméri Tamás (lent), a bűnbanda még két keresett tagja Forrás: police.hu

Megtalálásukhoz a rendőrök a lakosság segítségét kérik. Ha tudnak érdemben segíteni a bűnözők elfogásában, értesítsék a rendőröket!