Tisztázta a Lidl a SZÉP-kártyák használatát, komoly gondja adódhat, ha ezeket nem tudja

Lidl, Lidl logó, logó, bevásárlóközpont, illusztráció,
Budapest, Hungary - July 3, 2020: Lidl super market chain store sign on the facade of a house in the city centre
Vágólapra másolva!
A hatályos szabályozáshoz igazodva, illetve élve az annak révén adódó lehetőséggel, egyre több nagy élelmiszerüzlet-láncánál fogadják el a SZÉP-kártyákat hideg és meleg élelmiszerekre egyaránt. Ugyanakkor - legalábbis úgy tűnik - több vásárló nincs pontosan tisztában azzal, milyen termékeket tud beszerezni a SZÉP-kártyáján lévő összeggekkel. A Lild áruházlánc közölte, mikre használható a SZÉP-kártya vásárláskor, és miikre nem, és azt is jelezték: nem mindegy, milyen kasszánál akar azzal a vásárló fizetni.
Vágólapra másolva!

Augusztus 1-től december 31-ig ismét lehetőség van SZÉP-kártyával fizetni a Lidl üzleteiben - áll tájékoztatójukban. Azonban - hívják fel arra a figyelmet - a jogszabály értelmében SZÉP-kártyával csak és kizárólag élelmiszertermékeket lehet vásárolni.

A Lidl közlése szerint ebből adódóan SZÉP-kártyát nem áll módjukban boltkaikban elfogadni

alkoholos italok és nem élelmiszertermékek (pl.: tartós fogyasztási cikkek, textíliák, tisztító- és mosószerek, kozmetikumok, újságok, papíráru, ajándékkártya) esetében.

A cég ezért azt kéri a vásárlóktól, hogy ezeket a termékeket fizetésnél válasszák külön, megkönnyítve ezzel a kasszázási folyamatot, majd azokat bankkártyával vagy készpénzzel fizessék ki.

Tisztázta a Lidl a SZÉP-kártya felhasználásának lehetőségeit boltjaikban Forrás: Raketir / Shutterstock

A vállalat egy további fontos dologra figyelmeztet a vásárlások kapcsán.

Nem mindegy ugyanis, hogy SZÉP-kártya használatakor melyik típusú kasszához állunk sorba.

Jelzik: a SZÉP-kártyás fizetés önkiszolgáló kasszáiknál nem lehetséges, erre a célra a vásárlóknak a hagyományos kasszáikat kell választaniuk,