Ajánló a HírTV szerdai Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

HírTV Radar Forrás: Origo

A mai adás tartalmából:

ÁRVÍZHELYZET - A múlt hétvége viharai, és esőzései nálunk és a környező országokban is károkat okoztak. Jelenleg a folyóink mentén kisebb-nagyobb árhullámokkal kell számolni. A katasztrófavédők országszerte felkészültek az árvízveszélyre.

FÓLIASÁTOR - A technológiai fejlődés a mezőgazdaságot is utolérte. Egy magyar fejlesztés a fóliás és üvegházas gazdáknak segít automatizálni a gazdaságaikat. Különböző szenzorok segítségével a nap minden egyes percében adatokat gyűjthetnek a termesztés körülményeiről, az értékek alapján pedig akár távolról is be tudnak avatkozni. Így nem csak időt takarítanak meg, hanem a termés ugyancsak növekszik.

MADARÁSZ VIKTÓRIA GYALOGLÓ - Mindössze 10 nap van hátra Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményéig, a budapesti atlétikai világbajnokságig. Madarász Viktória tavaly 35 kilométeres gyaloglásban Európa-bajnoki bronzérmet nyert, most hazai közönség előtt szeretné megmutatni, mire képes.

JÉGBIRODALOM - Képzeljenek el egy helyet Magyarországon, ahol gyilkos bálnák között csónakázhatnak. Higgyék el ez nem vicc, a Nyíregyházi Állatpark Jégkorszak Interaktív Állatbemutatójában ez mindennapos lesz, ám ez a különleges épület csak jövő tavasszal készül el, viszont az intézmény első lakói már megérkeztek, méghozzá Humboldt- pingvinek, amelyeket már a látogatók is megtekinthetnek.

COTTON CLUB SINGERS - Kevesen gondolják, hogy a Hír tv-nek köze lehet egy feloszlott zenekar újra élesztésében. Pedig igen. Néhány nappal ezelőtt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Cotton Club Singers koncertjén jártunk.

GYÓGYSZERFÜGGŐSÉG - A mai világ mindenben a gyors, azonnali megoldásokat preferálja. Ezt sugallják a reklámok, ezt látjuk mindenhol: rapid randi, rapid terápia, gyors fogyás, gyors izomnövelés, azonnali elalvás. Csak vegye be a tablettát és egyből megoldódik a baja! Ismerős a szlogen: „Nincs idő a fájdalomra". Ugyanakkor a gyógyszerfüggőség egyre nagyobb méreteket ölt.

BŐRGYÓGYÁSZAT - Elindult a mesterséges intelligencia alapú bőrgyógyászat Magyarországon. Egy hazai fejlesztésnek köszönhetően immár otthonról is diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. A technológia segítségével ráadásul akár órákon belül választ kaphatnak az érintettek. A megoldás pedig digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben.

BARBIE - Nem csillapodik, sőt egyre mélyebbre merülünk Barbi és Ken rózsaszínű, csillámporos világában. Emelkedőben a Barbie-babák ára, és jó formán minden eladható 2023 legnagyobb kasszasikerével a Barbie-val. Jól sikerült marketing fogás csupán vagy többről szól a Barbi-őrület? Ennek jártunk utána.