Több mint 7 millió forintot lopott egy férfi egy egri plázából - videó

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki két boltból is lopni próbált egy egri plázában, az egyikből pedig több mint 7 millió forinttal távozott. Egy kamera felvételt is készített a férfiról.
Vágólapra másolva!

Májusban az egyik egri bevásárlóközpont két üzletének az ajtajáról egy férfi leszedte a zsanérokat, leemelte az ajtókat és így bejutott a boltokba. Az első üzletből nem vitt el semmit, de nem adta fel. A második boltban egy tálcát fogott meg az aprópénzzel együtt, de végül meggondolta magát és visszavitte.

Tovább kutakodott az üzlet irodájában, ahol talált egy ajándéktasakot, amiben 7 314 500 forint volt, ezt eltette és elment.

A kár jelentős része megtérült, mivel a rendőrök 7 millió forintot vissza tudtak adni a tulajdonosnak.

A járási ügyészség a tolvajt kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérletével, valamint jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. Ha a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor az ügyészek indítványára 4 évre börtönbe kerülhet. Az ügyészek azt is kedzeményezték a vádiratban, hogy a járásbíróság rendeljen el vagyonelkobzást a férfivel szemben, és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének büntetését, – 1 év fogház – végrehajtását is.