Mbappé és Neymar nélkül nem tudott nyerni a PSG

fbl Horizontal
Lorient's French midfielder #17 Jean-Victor Makengo tackles Paris Saint-Germain's Uruguayan midfielder #04 Manuel Ugarte during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Lorient at the Parc des Princes Stadium in Paris on August 12, 2023. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia bajnokság nyitófordulójában a PSG hazai pályán fogadta a Lorient csapatát, de csak döntetlent játszottak.

A Paris Saint-Germain a Lorient-t látta vendégül az első forduló szombat esti mérkőzésén. A címvédő kezdőcsapatában helyet kapott többek között Milan Skriniar, Lucas Hernández és Manuel Ugarte, míg a támadótriót szintén friss igazolások alkották Marco Asensio, Goncalo Ramos és Li Kang In személyében. A bizonytalan jövőjű Neymar és Kylian Mbappé nem került be Luis Enrique keretébe, ahogyan a csapat legújabb szerzeménye, Ousmane Demélé sem.

Az első félidőben portugál válogatott Ramos járt legközelebb a gólhoz: lövését Yvon Mvogo kapus bravúrral tolta ki. A szünethez közeledve a Lorient is megszerezhette volna a vezetést, Laurent Abergel kísérlete a kapufán csattant, így maradt a 0–0 a szünetre.

A folytatás a csapatok még csak kaput eltaláló lövést sem jegyeztek a második játékrészben. Luis Enrique gárdája ugyan megtartotta labdabirtoklási fölényét, valós veszélyt nem jelentett a vendégekre. A meccs döntetlennel zárult.


Francia bajnokság, 1. forduló

PSG-Lorient 0-0