Megbüntették a bírókat, akik nem ítéltek tizenegyest a Manchester United ellen

fbl Horizontal
Wolverhampton Wanderers' English head coach Gary O’Neil (L) remonstrates with Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag during the English Premier League football match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 14, 2023. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United hétfő este a Wolverhampton Wanderers ellen kezdte meg a szereplését a Premier League-ben. Erik ten Hag csapata 1-0-ra nyert, de sokak szerint a meccs legvégén elmaradt egy büntető a vendégek számára.

A United kapusa, Andre Onana mozdult ki egy beadásra, de nem érte el a labdát, helyette pedig Sasa Kalajdzicet tarolta le, két kézzel verte fejbe. A hosszabbítás utolsó percében az esetet visszanézte a videobíró, de nem adtak tizenegyest és a játékvezetőt sem hívták ki a monitor elé.

A Wolves edzője, Gary O'Neil szerint a játékvezetők egyik főnöke, Jon Moss elnézést kért tőle a meccs után, míg a küldést felügyelő Howard Webb a klub vezetőitől kért bocsánatot.

Gary O’Neil (balra) alig akarta elhinni, hogy csapata nem kapott tizenegyest, ő pedig sárga lapot kapott reklamálásért Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A játékvezető, Simon Hooper, a videobíró, Michael Salisbury és segítője, Richard West sem kaptak küldést hétvégére, ami jelzésértékű.

A United Raphael Varane 76. percben szerzett fejesgóljával nyert végül 1-0-ra.

Onana egyébként a meccs után azt mondta, szerinte egy mindennapos ütközés volt, ami nem ért büntetőt. Hasonló véleményen volt Erik ten Hag is, aki szerint előfordul az ilyen.