Vaksötétben szülte meg gyerekét egy anyuka a trópusi vihar miatt

Kórház előtt halt meg egy autóban felejtett 1 éves kisgyerek, MultiCare Good Samaritan Hospital, Puyallup
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo korábban is beszámolt róla, brutális pusztítást végez a Hilary trópusi vihar Amerikában. A vihar áramkimaradásokat is okozott. Egy újdonsült anyuka sötétben hozta világra gyermekét, miután keddre virradó éjjel három vészhelyzeti generátor is leállt egy Los Angeles-i hatemeletes kórházban.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles környéki anyuka és újszülöttje a kórházban lábadozik a Hilary trópusi vihar közepette lezajlott drámai szülés után. A vihar tetőzésének idején ment el az áram.

Kevesebb mint 24 órával később, a kórház vészhelyzeti generátorai meghibásodtak a teljes épületben.

A nővérek és az orvosok zseblámpákkal biztosítottak némi fényt, amíg az anya szült.

A szülést követően az anyát és a babát egy másik kórházba szállították.

Összesen 241 beteget kezeltek a kórházban az áramkimaradás idején - közölte a Los Angeles-i tűzoltóság vezetője. Közel 30 beteget kellett evakuálni a kórházból az áramszünet alatt.

A kiérkező tűzoltóknak és mentősöknek az áramkimaradás miatt nem működő liftek nélkül kellett a kritikus állapotú betegeket a hatemeletes épületből elszállítaniuk.

A Hilary 1997 óta az első trópusi vihar, amely Dél-Kaliforniában tombolt. Vasárnap új rekordot állított fel a valaha volt legcsapadékosabb augusztusi napként Palm Springsben, San Diegóban és Los Angeles belvárosában.

Los Angelesben nem jelentettek haláleseteket vagy súlyos sérüléseket a Hilary miatt - közölte a polgármester hétfői sajtótájékoztatóján - írta a Good morning America.

Raffoul, a kórház vezetője elmondta, hogy a kórház generátorait 2008-ban, a létesítmény építésével egy időben helyezték üzembe.

A kórház jelenleg vizsgálja, mi okozta a tartalék generátorok meghibásodását.