Megszűnik a Messenger Lite mobilapp

messenger lite
Hamarosan letölthető lesz a butított Messenger is
Vágólapra másolva!
Eltűnt a Play Áruházból, hamarosan át kell váltani a normál Messengerre.
Vágólapra másolva!

Heteken belül nyugdíjazza a pehelysúlyú Messenger Lite mobilappját a Facebook, a helyzetre alkalmazáson belüli értesítésen keresztül kezdte felhívni a felhasználók figyelmét. A szoftver play áruházas termékoldalát már el is rejtette a vállalat, így a következő hetekben már csak az eddigi felhasználói képesek telepíteni, 2023. szeptember 18-tól kezdve pedig használhatatlanná válnak a készülékekre installált példányai.

Első körben csak a fejlődő piacokon vált elérhetővé a Messenger Lite, most búcsúzik az összestől Forrás: Facebook

A Messenger Lite leállását követően a normál Messenger appra való átállást javasolja a Facebook. A félreértések elkerülése érdekében tisztázta, hogy abból is elérhetőek lesznek a korábbi csevegések, a másik mobilappra való átállás miatt nem fognak adatokat veszíteni a felhasználók.

A Facebook még 2016 októberében mutatta be a Messenger Lite mobilappot, ez a normál Messengerhez képest csak a legalapvetőbb funkciókkal rendelkezik, cserébe viszont sokkal jobban fut a gyenge hardverrel szerelt mobilokon, és kevesebb adatforgalmat generál a használata során. Ettől függetlenül az olyan mobilozók körében is népszerűvé vált, akiket zavart a normál Messengerbe beletömött sok funkció, helyette csak egy szimpla chatappra vágytak.

A Messenger Lite leállításának okát nem részletezte a Facebook, de valamilyen mértékben lehet köze ahhoz, hogy még idén alapértelmezetten átállítja a Messenger csevegőjét a végponttól végpontig tartó titkosítás használatára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!