Vágólapra másolva!
A szaúdi labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Cristiano Ronaldóval felálló al-Nasszr hazai pályán 4-0-ra legyőzte az al-Shabab csapatát. A találkozó hőse az ötszörös aranylabdás portugál támadó volt, aki a két gólja mellett adott egy gólpasszt is, ráadásul egy tizenegyest is átengedett az egyik csapattársának.

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo jól kezdte a szezont, ugyanis két bajnokin három gólt lőtt, és a negyedikre sem kellett sokat várni, ugyanis a büntetőjéből már a 13. percben megszerezte az al-Nasszr.

Öt perccel később Ronaldo újra megvillant. Az Internazionale csapatától igazolt Marcelo Brozovic szöglete után fejelt gólt, de a játékvezető lökés miatt elvette a portugál támadó találatát.

A 38. percben aztán összejött Ronaldónak a duplázás, ugyanis az al-Nasszar ismét tizenegyest kapott, amit a portugál támadó higgadtan a bal alsóba lőtt.

A második gólja után az ötszörös aranylabdás támadó úgy ünnepelte a gólját, hogy táncolni kezdett a szaúdi szurkolók előtt.

A 41. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Brozovic átadása után Ronaldo a Bayern Münchentől igazolt Sadio Manét hozta helyzetbe, a szenegáli támadó pedig hat méterről a rövid alsóba lőtt.

A második félidőben is az al-Nasszr dominált, Ronaldo pedig megmutatta az önzetlen oldalát is, ugyanis remek labdákkal szolgálta ki a társait, a 63. percben pedig megszerezhette volna a harmadik gólját is - mely pályafutása 850. találata lehetett volna - egy újabb tizenegyesből, de átengedte a lövést Abdulrahman Ghareebnak, ő azonban a kapufát találta telibe.

Cristiano Ronaldo óriási lendülettel kezdte a szezont Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A 80. percben aztán újabb gólt lőtt az al-Nasszr. Egy baloldali beadás után Ronaldo fejelt öt méterről felső kapufát, a kipattanót pedig Sultan Al Ghannam közelről a kapuba pofozta.

A hajrában aztán Luis Castro vezetőedző lecserélte Ronaldót, aki hatalmas ovációt kapott, az al-Nasszar pedig négygólos győzelmet aratott és feljött a tabella hatodik helyére.