Vágólapra másolva!
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat Monzában, s ezzel új rekordot állított fel, ő lett ugyanis az első pilóta, aki egy F1-es idényen belül sorozatban 10 futamgyőzelmet aratott. Lewis Hamilton már nem szerepelt ilyen jól - csak a hatodik lett -, ráadásul tönkretette Oscar Piastri futamát is.

Elismerte hibáját Lewis Hamilton, és bocsánatot kért a kilökött Oscar Piastritól. Az ausztrált ez persze már nemigen vigasztalja - írja az M4 Sport. A 41. körben Hamilton már szinte megcsinálta az előzést a belső íven a Roggia-sikán előtt, ám túlságosan ráhúzta a kormányt ellenfelére, aki a fű közelsége miatt tehetetlen volt. A két autó koccant, Hamilton pedig 5 másodperces időbüntetést kapott. Az eredményét ez viszont nem befolyásolta, hiszen

a 6. helyen intették le, és a büntetéssel is ott maradt. Piastri ellenben a 12. helyre esett vissza, mivel letört első szárnyát cserélni kellett.

Lewis Hamilton és Oscar Piastri ütközése Forrás: XPB

„Igencsak csalódást keltő délután. Csalódott vagyok, hogy pont nélkül maradtam" – mondta egykedvűen Piastri az F1 TV-nek, majd megerősítette, Hamilton bocsánatot kért a hibájáért.

– jegyezte meg az ausztrál.

Hamilton megerősítette, a leintés után első dolga volt felkeresni Piastrit.

„Az én hibám volt. A látóteremen kívül esett, és nem észleltem, hogy nem adtam neki elegendő helyet.

Bocsánatot kértem tőle, miután kiszálltam az autóból. És továbblépünk" – mondta a Mercedes-versenyző.