Már egymillió migránst állított meg a déli határkerítés

migráns, határvadász, határ, Ideiglenes Biztonsági Határzár, magyar-szerb, határszakasz, 2023, Röszke
Vágólapra másolva!
Magyarország védi legharcosabban az európai határokat az illegális migránsoktól, ezáltal is eleget tesz a schengeni megállapodásban vállalt kötelezettségének, amely megköveteli az Európai Unióba tartó illegális migráció megakadályozását - mondta Szentkirályi Alexandra Röszkén. 
Vágólapra másolva!

Nyolc éve áll a magyar határon 165 kilométer hosszú és négy méter magas kerítés, ez idő alatt csaknem egymillió migránst tartóztattak fel a hatóságok - közölte a kormányszóvivő Röszkén. Szentkirályi Alexandra a határzárnál, egy a járőröket érő korábbi támadás helyszínén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg Magyarország védi legharcosabban az európai határokat az illegális migránsoktól. Hozzátette: ezáltal is eleget tesz a schengeni megállapodásban vállalt kötelezettségének, amely megköveteli az Európai Unióba tartó illegális migráció megakadályozását.

hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra: Magyarország már 600 milliárd forintot költött határvédelemre Forrás: Szentkirályi Alexandra/Facebook

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt: az embercsempészbandák egyre szervezettebbé válnak, előfordul hogy száz-, kétszáz tagú csoportok próbálkoznak, vagy egy időben 19 helyszínen kísérlik meg illegálisan átlépni a határt.