Vágólapra másolva!
A jelenkor két legnagyobb labdarúgója, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is búcsút intett az európai topfutballnak, a portugál klasszis pedig most bevallotta, hogy az argentinok világbajnok sztárjával való rivalizálás már a múlté.

Bár az ötszörös győztes Cristiano Ronaldo sorozatban 20 év után kimaradt az idei Aranylabdára jelölt 30 labdarúgó listájáról, a 38 éves klasszis már javában készül a portugál válogatottal, amely szeptember 8-án Szlovákia, szeptember 11-én pedig Luxemburg ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezős mérkőzésen. A szlovákok elleni meccs előtti sajtótájékoztatón Ronaldo többek között a Lionel Messivel hosszú évtizedeken áttartó rivalizálásáról is beszélt.

"A rivalizálásnak vége. Jó volt, egy egészséges rivalizálása, amit a szurkolók nagyon szerettek, de

akik szeretik Cristiano Ronaldót, nem kell gyűlölniük Messit és ez fordítva is igaz.

Mindketten jól teljesítettünk, megváltoztattuk a futball történelmét. Kivívtuk az emberek tiszteletét világszerte, és ez a legfontosabb" – kezdte Ronaldo.

Sokszor osztoztunk a színpadon az elmúlt 15 évben. Nem mondom azt, hogy barátok vagyunk, mivel még sosem vacsoráztunk együtt, de profik vagyunk, kollégák és tiszteljük egymást" – vélekedett a portugál Messivel való kapcsolatáról.

A jelenleg az Inter Miamiban játszó Messi és a szaúdi al-Nasszr csapatát erősítő Ronaldo több mint egy évtizeden át uralták a labdarúgást, ketten együtt összesen 79 trófeát nyertek, és ők ketten az egyetlenek, akik több mint 800 gólt szereztek eddig pályafutásuk alatt.