Vágólapra másolva!
44000 palack vizet és több kilométernyi dekorációs hálót ajánlanak fel jótékony célra az atlétikai világbajnokság szervezői. Az adományból rászorulók és állatmenhelyek részesülnek. Jótékonysági célra fordítják az ajándéktárgyakból befolyt összeg egy részét, a vb egyik szponzora pedig gyűjtést szervezett a siketek és nagyothallók számára.

Jótékony célra ajánlja fel a budapesti atlétikai világbajnokság után a szervezőbizottság azt a megmaradt vízkészletet, amelyet a szokatlanul nagy hőség miatt szerzett be biztonsági tartalékként a nézők számára.

44.000 palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz,

többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

Adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd.

A most gazdára talált hálók csak egy részét jelentik az atlétikai vb versenyein használt mennyiségnek. A szervezők ezúton szeretnék felhívni azoknak a jótékonysági szervezeteknek a figyelmét, amelyeknek segítség lehet hasonló adomány, hogy jelentkezzenek a [email protected] címen.

Jelentős összeget, több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz.

7400 eurót, azaz közel 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége számára.