Segélyt küld Marokkóban a Magyar Református Szeretetszolgálat

Marokkó, földrengés, Észak-Afrika, 2023.09.09.,
Rescue workers search for survivors in a collapsed house in Moulay Brahim, Al Haouz province, on September 9, 2023, after an earthquake. Morocco's deadliest earthquake in decades has killed at least 820 people, officials said on September 9, causing widespread damage and sending terrified residents and tourists scrambling to safety in the middle of the night. (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Humanitárius segítséget nyújt a földrengés sújtotta Marokkóban a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A szervezet első küldöttsége vasárnap repül Marrákesbe, hogy tartós élelmiszerekkel és tisztálkodási szerekkel támogassa a családokat, valamint a helyi szükségleteket felmérve megtervezze a további segítségnyújtást.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nap folyamán indul Marokkóba Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Hegedűs Gábor, az MRSZ Kutató-Mentőcsoportjának vezetője, akik a helyszínen több tonna adományt szállítanak a földrengésben leginkább érintett térségekbe. Az észak-afrikai országot segítő misszió támogatására adománygyűjtést is hirdet a karitatív szervezet.

– emelte ki Juhász Márton, hozzátéve, hogy az adományozott termékeket nem itthonról viszik ki, hanem Marokkóban vásárolják meg és ott bérelt járművekkel fogják azokat célba juttatni, jellemzően tartós élelmiszereket és higiéniai felszereléseket.

Juhász Mártonnak, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatójának és Hegedűs Gábornak, az MRSZ Kutató-Mentőcsoport vezetőjének hátizsákja a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján 2023. szeptember 10-én. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

– fűzte hozzá Juhász Márton.

A Marokkói Királyság történelmének legerősebb földrengése pusztított péntek éjszaka: a 7-es erősségű földrengés halálos áldozatainak száma már meghaladta a kétezret, emberek ezreinek vált lakhatatlanná az otthona.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója (b) és Hegedűs Gábor, az MRSZ Kutató-Mentőcsoportjának vezetője a Marokkóba indulásuk előtt tartott budapesti sajtótájékoztatón 2023. szeptember 10-én. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Magyar Református Szeretetszolgálat a földrengést követő reggelen felvette a kapcsolatot a mentést irányító helyi és nemzetközi szervezetekkel, hogy hathatós segítséget nyújthasson a bajbajutottak számára. A marokkóiak tájékoztatása szerint jelenleg leginkább humanitárius segítségre, így élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, takarókra van a legnagyobb szükségük a helyieknek – olvasható a közleményben.