Vágólapra másolva!
A borzalmas idénykezdet miatt a francia élvonalban szereplő Olympique Lyon kirúgta a csapat edzőjét, Laurent Blanc-t.

A hétszeres bajnokcsapat évek óta szenved, utoljára 2019-ben végzett a dobogón, akkor harmadik lett. Az előző két idényt azonban csak a nyolcadik, illetve a hetedik helyen zárta, de még ez is szépnek tűnik, azok után, hogy az idei szezonban négy forduló során szerzett 1 pontjával és 3-10-es gólkülönbségével a 18 csapatos Ligue 1 utolsó helyén áll.

A klub vezetői léptek, és hétfőn kora este kirúgták a csapat edzőjét, a játékosként világ- és Európa-bajnok, edzőként a Bordeaux-val egy, míg a Paris Saint-Germainnel három bajnoki címet nyerő Laurent Blanc-t.

Laurent Blanc kereshet magának új állást Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A francia válogatottat is irányító edző már korábban érezhette, hogy mi fog következni, mert a második fordulóban, a Montpellier ellen hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereség után nyilatkozva azzal viccelt, hogy talán edzőt kéne cserélni. A csapat következő hazai meccsén ugyancsak 4-1-re kapott ki, a PSG-től, és ezt már a szurkolók is nehezen viselték.

A szurkolókat aligha nyugtathatja meg, hogy a csapat elnöke, John Textor amerikai üzletember, aki a klubot igencsak megviselő háborúban túrta ki a korábbi elnököt, Jean-Michel Aulas-t, azt a Gennaro Gattusót nézte ki Blanc utódjául, akinek edzőként egyetlen sikere a Napolival megnyert Olasz Kupa, és mindenhonnan vagy kirúgták, vagy ő maga távozott idő előtt.