Szánthó Miklós: Magyarország a normalitás és a józan ész hazája

Szánthó Miklós, Alapjogokért Központ főigazgatója
-
Vágólapra másolva!
„A Nyugat részei vagyunk, csak mi megmaradtunk normálisnak" – mondta Szánthó Miklós az amerikai Newsmaxen. Az USA egyik legnézettebb hírcsatornáján az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta, a magyar jobboldal kiáll az "Isten, haza, család" értékei mellett, és bízik abban, hogy Donald Trump vissza fog térni, aki megteremtheti a békét Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

Szánthó Miklós az adásban elmondta, a világrendben változás zajlik, ezért a Nyugatnak szüksége lenne egy erős USA-ra, de egy ország csak annyira erős, amennyire a vezetői is azok.

– tette hozzá, kiemelve, hogy ezt mutatja az Ukrajna ellen elkövetett orosz agresszió is, mely Trump alatt nem történt volna meg. „Ezért bízunk Trump győzelmében, aki visszahozhatja a normalitást és a józan észt, Ukrajnába pedig a békét".

A magyar politikai helyzettel kapcsolatban a központ vezetője aláhúzta: Magyarország demokratikus jogállam.

A baloldal igazából azért frusztrált, mert a magyar jobboldal sikeres, demokratikus legitimitása erős, négy választást is kétharmaddal nyert meg zsinórban.

„Az EU-s mélyállam és a Biden-adminisztráció gondja azt, hogy Magyarország kiáll Isten, haza és a család mellett". A főigazgató ennek kapcsán kiemelte, hogy egy erős és szuverén ország alapja csakis az erős családok lehetnek, ezért Magyarország védi a határait kívülről és védi a családokat és a gyermekeket az országon belül –

A teljes interjú itt megtekinthető: