Napokon belül megjelenhet az idei Windows 11

windows 11 laptop notebook noteszgép számítógépezés computer pc
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megkezdte a terjesztéséhez szükséges változtatások elvégzését a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Minden jel arra utal, hogy nem kell már sokat várni a Windows 11 idei főverziójára. A WindowsLatest szerint a 23H2 verziójelzésű, várhatóan Windows 11 2023 Update fogyasztói néven érkező rendszer formális bejelentésére szeptember 21-én kerít majd sort a Microsoft, a New York-i sajtóeseményt követően pedig bármikor megkezdheti az elérhetővé tételét a végfelhasználók számítógépein.

A tálcás ikonjára való kattintást követően a kijelző jobb szélén ugrik majd be a Windows Copilot felülete Forrás: Microsoft

A rendkívüli közeli kiadás további bizonyítéka, hogy a Microsoft frissítette a funkcióinak bekapcsolására használt Windows Configuration Update-et. A Windows 11 tavalyi 22H2 főverzióját használók az eddig befutott összegző frissítésekben valójában már megkapták a 23H2-t, csak inaktívan szunnyadnak az új funkciói és a változtatásai, az említett rendszeren keresztül tudja távolról aktiválni azokat a Microsoft.

A Windows 11 idei főverziója rengeteg apró-cseprő reszelés mellett elérhetővé teszi a rendszerbe integrált Windows Copilot chatbotot, az áttervezett Fájlkezelője pedig ha nagyon lassan is, de képes kibontani többek közt a RAR és a 7z tömörített fájlokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!