A németek nagy része nem akarja a válogatott élére a Bayernnél megbukott edzőt

Oktoberfest - FC Bayern Arts, Culture and Entertainment Fixed Oktoberfest Bundesliga Horizontal CUSTOMS
Amikor az augsburgi 1-0-ás vereséget megelőzően a Bayern utoljára nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen Julian Nagelsmann nagyon örült, mert még Gulácsiék edzője volt
Vágólapra másolva!
A németek egyharmada támogatja csak azt, hogy a legnagyobb esélyesként emlegetett Julian Nagelsmann legyen a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A német sajtó napok óta kész tényként kezeli a 36 éves szakember kinevezését, és a hírek szerint szövetség (DFB) már csak a jövő évi Európa-bajnokság végéig szóló szerződés részletein dolgozik.

A YouGov közvélemény-kutató cég utánajárt, hogy mekkora támogatottsággal bír a Bayern Münchentől márciusban menesztett Nagelsmann.

A reprezentatív felmérés során a 2277 válaszadó 33 százaléka értett egyet a kinevezéssel, 18 százalék ellenezte az ötletet, 24 százalék nem ismerte a trénert, 25 százalék pedig nem kívánt állást foglalni.

Az előző kapitányt, Hansi Flicket szeptember 10-én küldték el - ő az első német szakvezető, akit menesztettek -, miután csapata 4-1-re kikapott Japántól odahaza felkészülési mérkőzésen, így 38 év után sorozatban háromszor szenvedett vereséget, és a legutóbbi 17 összecsapásából csak négyet nyert meg a válogatott. Később a vb-ezüstérmes franciák ellen egyszeri "beugróként" Rudi Völler csapatigazgató ült le a kispadra.

Minden bizonnyal Julian Nagelsmann lesz a német válogatott szövetségi kapitánya Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Nagelsmann-nak 2026-ig még él a szerződése a bajorokkal, de a klub valószínűleg érdekelt lehet a megállapodás felbontásában, emellett korábban Flicket is elengedte a DFB-hez.

A Nationalelf október 9-én kétmeccses amerikai túrára indul, a tervek szerint oda már az új szakvezetővel utazik el a csapat.

A német sajtó már "megszellőztette" a leendő kapitány segítőit is, eszerint Sandro Wagner és Benjamin Glück lesz a másodedző. A DFB utánpótlásában dolgozó, nyolcszoros válogatott Wagnernek edzője volt Nagelsmann a Hoffenheimnél, míg Glück az RB Leipzignél és a Bayernnél segítette Nagelsmann munkáját.