Hamisított mosószerkapszulákkal csalt egy magyar vállalkozás - videó

Vágólapra másolva!
A NAV nyomozói egy több ezer tonna mosószerrel "ügyeskedő" elkövető felelősségre vonását kezdték meg iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.
Vágólapra másolva!

A NAV azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a családi vállalkozás vezetői

jó minőségű, bár a gyártónál selejtként kezelt mosószerkapszulákat csomagoltattak újra megváltozott munkaképességű emberekkel, hamisított dobozokba.

A több ezer tonna mosószert tartályokban tárolták úgy, hogy a kapszulákat a saját töltőfolyadékukban áztatták, de ehhez a jogtulajdonos nem járult hozzá.

A "vállalkozók" saját dizájnú dobozt terveztettek, amely ugyanúgy nézett ki, mint az eredeti csomagolás, így tévesztették meg a vásárlókat.

Ezen túlmenően

a kapszulák a vásárlók egészségére is veszélyesek lehetnek:

az átcsomagolás során egyéb vegyi anyaggal szennyeződhetnek, összeragadhatnak, valamint szétszedéskor a belőlük bőrre kerülő folyadék irritációt és egyéb kellemetlen reakciót okozhat - írták.

A NAV nyomozói és járőrei majdnem húsz helyszínen tartottak kutatásokat, foglaltak le bűnjeleket, többek között megjelentek a mosószerraktárakban, a könyvelőnél, de még a csomagolást tervező grafikusnál is.

Az egyik lakásban a nyomozók ráakadtak egy másfél éve a törvény és a hatóságok elől bujkáló nőre is,

aki nem kezdte meg rá kiszabott letöltendő büntetését, amit költségvetési csalás miatt róttak ki rá. A nőt a pénzügyőrök átadták a rendőrségnek, azóta már jogerős büntetését tölti - tették hozzá.

Az okozott vagyoni hátrány több mint 200 millió forint, a kapszulák forgalmi értéke eléri a 270 millió forintot - áll a közleményben.