Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a Soroksár otthonában, míg a Vasas 2-0-ra legyőzte a Gyirmót csapatát az Illovszky Rudolf Stadionban, ezzel az angyalföldi csapat feljött a tabella negyedik helyére és már hat meccs óta veretlen az NB II-ben.

A Lipcsei Péter vezette Soroksár az első félidőben Lovrencsics Balázs góljával szerzett vezetést a Budapest Honvéd ellen. A 71. percben aztán Holman Dávid büntetőjével egyenlített a kispesti csapat, így a Soroksár már négy meccs óta nyeretlen az NB II-ben, míg a Honvéd három mérkőzés óta veretlen, de így is csak a tabella 10. helyén áll.

A Magyar Kupa előző kiírásának döntőse, a Budafok 2-1-re győzte le hazai pályán a Tiszakécskét, míg a továbbra is nyeretlen Mosonmagyaróvár a hosszabbításban mentett pontot a Kozármisleny ellen.

Novothny Soma a szezonbeli harmadik gólját lőtte Forrás: vasasfc.hu

A feljutásra esélyes Vasas gyengén kezdte a szezont, azonban Desits Szilárd csapata az utóbbi időben egyre jobban futballozik. Az angyalföldi együttes ezúttal a Gyirmót ellen aratott magabiztos győzelmet az Illovszky Rudolf Stadionban. A piros-kékek az első félidőben Novothny Soma góljával szereztek vezetést, majd a 69. percben Hidi Sándor találatával biztosították be a három pontot. A Vasas ezzel feljött a tabella negyedik helyére és már hat meccs óta veretlen az NB II-ben.

Közel nyolcvan percet emberhátrányban játszva mentett pontot a Haladás a listavezető Győr otthonában.

A vendégek már az első komolyabb helyzetben emberhátrányba kerültek, ugyanis a hatodik percben Predrag Bosnjak kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezért kiállították, a büntetőt pedig Claudiu Bumba értékesítette. A szünet után egyenlített a Haladás, majd a 82. percben rendeződtek az erőviszonyok, mivel a győriek brazil támadóját, Riquelmét is leküldte a pályáról a játékvezető.

Merkantil Bank Liga NB II, 8. forduló:
ETO FC Győr-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
Vasas FC-Gyirmót FC Győr 2-0 (1-0)
Credobus Mosonmagyaróvár - HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)
Budafoki MTE-Tiszakécskei LC 2-1 (1-0)
Soroksár SC-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
FC Ajka-BFC Siófok 0-2 (0-0)
Kolorcity Kazincbarcika SC - BVSC-Zugló 2-2 (1-1)
Pécsi MFC-Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)

Az élcsoport állása: 1. Győri ETO 16 pont (5 győzelem, 17-10), 2. Budafok 16 (5, 10-6), 3. Nyíregyháza 16 (4), 4. Vasas 14 (4, 18-9), 5. Kozármisleny 14 (4, 12-9)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0)
később:
ETO FC Győr-Szombathelyi Haladás 19.45