Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki ollóval támadta meg áldozatát

News Ollóval végezte ki újszülött gyermekét egy nő (18+)
Vágólapra másolva!
Egy férfi ollóval támadta meg áldozatát Győrben, miután az nem engedte be a lakásába. Agresszíven rárúgta az ajtót, majd életveszélyesen megsebesítette. A támadónak nem ez az első ilyen bűntette, ezért élete végéig börtönbe kerül.
Vágólapra másolva!

Élezéssel házalt

A férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda.

Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, majd elállta az utat. A férfiak ezután összeverekedtek.

A támadó megfenyegette, többször megütötte, valamint egy 8 centis ollóval megszúrta a lakót.

A családtagok ugyan a helyszínre siettek, de mire odaértek, a támadó elmenekült.

A kép illusztráció! Forrás: Thinkstock

A férfit két helyen is megszúrták a mellkasán, ráadásul ezek életfontosságú szervet találtak. Emiatt életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, a súlyosabb következmény a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

- írja a közlemény.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi cselekménye természetes személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül.

Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt már 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. szeptember 26. napján kihirdetett határozatában a főügyészség álláspontjával egyetértve a férfi büntetését helybenhagyta.

(A címlapi kép illusztráció!)