Vágólapra másolva!
Térdműtét miatt véget ért a szezon Bartók Donát, a svájci Kadetten Schaffhausen 12-szeres válogatott kézilabdázója számára.

A játékos csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy szeptember 13-án, a Wacker Thun elleni győztes bajnoki mérkőzésen sérült meg.

"Az utolsó előtti akciónál éreztem, hogy valami nem jó. Utána orvosi vizsgálatok következtek, és arra a döntésre jutottunk, hogy a legjobb lenne megműteni"

- nyilatkozta.

Az operációra szerdán került sor, pénteken térhet haza, utána hat hétig tartó terhelésmentes időszak következik, a rehabilitációt pedig Zürichben végzi majd. Hozzátette, a mostani idényben már biztosan nem tud pályára lépni, és azon fog dolgozni, hogy lehetőleg a következő szezon elején ismét csatlakozhasson a csapathoz.

Ennyi volt Bartók Donát (balra) szezonja Fotó: Polyák Attila - Origo

Bartók hangsúlyozta, egy sérülés után nyilvánvalóan fontos a jó rehabilitáció, és az, hogy az ember ne rizikós időszakban térjen vissza a pályára.

Nem szabad azzal foglalkozni, mi lett volna, ha ez nem történik meg. Örülök, hogy időben észrevették a problémát, és nem lett belőle nagyobb baj. Pozitívan nézek a jövőbe, és szeretnék majd erősebben visszatérni" - magyarázta a 27 éves átlövő, aki 2021 januárja óta erősíti a Kadettent.

Hozzáfűzte, a szezon elején jól érezte magát a pályán, annak ellenére, hogy Hrvoje Horvat személyében új edzőjük van, akinek más a filozófiája az előző tréneréhez képest. A felkészülés során nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, az átmenetre és a visszarendeződésre.

"Úgy érzem, jól tudtam azonosulni vele, és igyekeztem minél könnyebben felvenni a ritmust. Kényelmesen megtalálom a helyemet ebben az új felállásban, és a játéklehetőséggel is elégedett lehettem" - fogalmazott Bartók, aki mindössze négy tétmérkőzésen lépett pályára az új szezonban, de közte volt a győztes Szuperkupa-meccs is.